Izvor:
07.07.2016 u 01:16
0

DRUGA UZASTOPNA POBEDA: Orlovi ubeljivo savladali Angolu i plasirali se u polufinale kvalifikacija za Rio

Košarkaška reprezentacija Srbije savladala je danas u Beogradu Angolu sa 83:60 (30:23,17:15, 22:13, 14:9), u drugom meču A grupe kvalifikacionog tunira za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru. Izabranici Aleksandra Ðorđevića su drugom uzastopnom pobedom na turniru obezbedili plasman u polufinale sa prve pozicije u grupi A.

Angola je na startu meča pružila dobar otpor domaćinu. Služio je šut za tri afričku selekciju, pa je uz ofanzivni skok Angola igrala u egalu i pravila velike probleme srpskom timu. Najbolji u toj fazi utakmice kod Srbije bio je Nikola Jokić sa osam poena, dok je Vladimir Štimac u tim uneo potrebnu energiju i u nekoliko navrata odlično sarađivao sa Jokićem.

U drugoj deonici ponovo se odlično držala Angola, a razigrao se Bogdan Bogdanović sa dve vezane trojke. I dalje je veliki problem Srbija imala u građenju skoka, ali je i pored toga, prednost u nekoliko navrata iznosila maksimalnih plus 11 za Srbiju.

Drugo poluvreme Srbije je otvorila sa dve trojke Stefana Markovića, ali je Angola uzvratila istom merom preko Santosa I Mura. Ponovo je najraspoloženiji za igru bio Jokić koji je svojim poenima “prelomio” meč. Domaćin turnira je u trećoj deonici zaigrao znatno agresivnije i sigurnom igrom čuvao prednost, koja je u jednom trenutku iznosila i maksimalnih plus 26.

Najefikasniji kod Srbije bio je Nikola Jokić sa 17 poena, Miroslav Raduljica je dodao 13, dok su po 12 poena upisali Stefan Marković i Bogdan Bogdanović. Kod Angole, najefikasniji je bio Redži Mur sa 10 koševa, dok su po devet ubacili Ermendžildo Santos i I Valdesio Žoakim.

Srbija će se u polufinalu sastati sa boljim iz duela Češka – Japan, koji je na programu večeras od 21 sat.

Tanjug
Foto: Twitter/Mali Dnevnik

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter