Izvor:
02.07.2016 u 18:33
0

POČINJE BORBA ZA RIO: Evo ko NEĆE igrati za reprezentaciju na turniru u ARENI!

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Ðorđević rekao je danas da je ekipa potpuno spremna za početak kvalifikacionog tunira za Olimpijske igre i prvu utakmicu na protiv Portorika.

Željni i spremni ulazimo u kvalifikacini turnir, svesni da neće biti nimalo lako. Do juče smo se bavili nama,ali odd danas krećemo da se koncentrišemo na protivnika I na prvu utakmicu protiv Porotirka. Portoriko dolazi dodatno pojačan sa Arojom. Izuzetna su ekipa na spoljnim pozicijama. Jedna izuzetno ponosna selekcija koja sa velikom željom igra i nosi dres svoje države. Pozivam navijače da ispune Arenu jer momcima znači podrška sa tribina I svi zajedno možemo da osvojimo ovaj turnir – rekao je Ðorđević na konferenciji za medije u hotelu “Kraun Plaza”.

Kako je Ðorđević naveo na turniru neće računati na Radeta Zagorca i Marka Gudurića, koji i dalje treniraju sa ekipom i deo su reprezentacije.

Rade Zagorac i Marko Gudurić neće igrati na turniru, međutim oni su i dalje sa nama, treniraju, sve što nas čeka će proći sa nama.

Selektor nacionalnog tima je istakao da Nemanja Bjelica i Milan Mačvan još uvek nisu spremni i da treniraju po specijalnom programu.

Nemanja Bjelica je pojačao individualni rad I svakim danom ima sve više zahteva od ljudi koji rade sa njim. Odradio je izuzetno jake treninge, on radi sat vremena pre nas u sali, ali još se nije oporavio. Mačvan je skinuo gips, počeo je polako da radi sa loptom, ali još uvek nije u trenažnom procesu. Imaju odvojeni program i rade po njemu – rekao je Ðorđević i istakao da se stvorila atmosfera kako je reprezentacija već izborila plasman na Olimpijske igre.

Imam utisak da se stvara atmosfera kao da smo već osvojili turnir I kvalifikovali se u Rio. Od košarkaške reprezentacije Srbije se uvek očekuju najbolji rezultati. Zamo da imamo veliku odgovornost, imamo zacrtan cilj da se plasiramo u Rio I ne bežimo od odgovornosti. To je san svih nas. Bez obzira na očekivanja, apsolutno znamo da moramo da idemo korak po korak, minut po minut, jer to je jedini način da dođemo do rezultata. Atipičan turnir jer se igra pred našim navijačima, ali moramo da “sručimo” veliku želju svaki put kad se nađemo na terenu – zaključio je Ðorđević.

Kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre na programu je od 4. do 9. Jula u KOMBANK areni, a samo pobednik će obezbedi plasman na OI u Riju. U ponedeljak od 21 sat Srbija igra protiv Portorika, dok će u sredu od 18 sati snage odmeriti sa Angolom.

Tanjug
Foto: Facebook/Košarkaški savez Srbije

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter