Izvor:
26.06.2016 u 13:24
0

PRIJATELJSKA POBEDA: Orlovi jači od Francuza!

Košarkaška reprezentacija Srbije posle produžetaka pobedila je večeras Francusku 94:88 (13:14, 21:22, 23:22, 24:23, 13:7) u prijateljskoj utakmici odigranoj u Kombank areni.

Ekipa Aleksandra Ðorđevića zabeležila je i drugi trijumf protiv Francuza u samo pet dana, nakon što je slavila u Parizu 79:77, u mečevima koji služe kao priprema za kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre.

U veoma neizvesnom meču, Srbija je meč mogla da reši u regularnom delu, ali je Stefan Marković, za razliku od prvog duela u Parizu, promašio šut za tri poena.

Ipak, srpski košarkaši u dodatnih pet minuta u potpunosti su nadigrali trenutno trećeplasiranu selekciju Evrope i sveta.

Najefikasniji na meču bio je Miroslav Raduljica sa 17 poena, tri manje dao je Nemanja Nedović, a Bogdan Bogdanović 13, dok je na drugoj strani Nando De Kolo imao 16.

Poslednju proveru pred start kvalifikacionog turnira, koji se od 4. do 9. jula igra u Beogradu, "orlovi" će imati u utorak protiv Grčke od 20.15 sati.

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Ðorđević bio je zadovoljan odnosom igrača i novom pobedom nad selekcijom Francuske.

Nikoga nije lako pobediti na ovom nivou dva puta za tri dana. Mislim da je to velika pozitiva što izlazimo iz dva meča, koji smo namerno organizovali sa Francuzima koji su u vrhu u Evropi. Vidimo fizički napor svih igrača, nismo slepi i sve to cenimo. Jasno nam je kakvom fizičkom naporu su igrači izloženi. To je stvar u kojoj vodimo računa. Imamo nove igrače, koji polako ulaze u sistem. Moramo da radimo, video analize će pomoći, jer količina treninga je mala – rekao je Ðorđević na konferenciji za medije u KOMBANK areni.

On je dodao da su Francuzi sa velikim motivom izašli na teren, da se videla velika želja da pobede i istakao da izuzetno ceni rad francuskog kolege Vensana Kolea.

Možda je najvažnija stvar što smo ponovo pobedili. Naši dueli sa Francuskom su uvek na pola koša, vrlo neizvesni. Takav je kvalitet obe ekipe. Dobili smo potvrdu našeg rada. Zadovoljan sam velikom željom za pobedom, požrtvovanošću u odbrani. Par igrača sa klupe je donelo veliku energetsku promenu. Igrači imaju saradnju, traže jedan drugoga. Niko ne želi da individualnim kvalitetom rešava utakmice, već tražimo igru kroz zajedništvo. Sa druge strane odbrana je “boja” ekipe – rekao je Ðorđević.

Tanjug
Foto: Twitter/Sportnetwork011

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter