Izvor:
14.04.2017 u 02:45
0

KOŠARKAŠI ZVEZDE: Evo u čemu je tajna naše dominacije!

Košarkaši Crvene zvezde svaladali su Cedevitu sa 3:0 u seriji i treći put uzastopno osvojili titulu u ABA ligi, koja znači i igranje Evrolige naredne sezone.

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da je srećan, jer je ostvaren prioritetan cilj.

"Pre svega, zadovoljstvo je što smo došli do cilja. U startu sezone rekli smo da je ovo ključno, kao i ranije, jer se pobedom u ABA ligi ide u Evroligu. To je, dakle, bez dileme bilo prioritet. Serija je bila naporna, jer smo dva dana pre nje igrali Evroligu, a 4 majstoricu polufinala sa Budućnošću.

Odbranili smo naš teren sa 2:0 bili kvalitetni kao i tokom lige. Danas smo došli spremni da igramo, znajući da će oni probati da nastave seriju. Odigrali smo dobro i došli do pobede", rekao je Radonjić

Kapiten Crvene zvezde Luka Mitrović da je dominaciju iz regularnog dela sezone trebalo potvrditi:

"Tokom čitave sezone smo dominirali. To je trebalo potvrditi i u plej-ofu, iako smo znali da ćemo morati da igramo bez Stefana Jovića. Svestan sam svega i svojih igara, ali trofeji su ono što se pamti i drago mi je da sam uspeo da doprinesem pobedi u finalu. U finalu smo znali da treba biti ćvrst i agresivan, kako bi imali lake poene. To smo u ovoj seriji i uspeli, čime smo pokazali da i bez Stefana možemo da napadamo iz više oružja.

Marko Smonović je oktrio tajnu uspeha:

"Imamo sistem u kom se mnogo nas dugo nalazi, mislim da je to ključna stvar. Bilo je momenata kada se samo pogledamo i odmah znamo ko šta treba da radi. Dvanaest igrača koji mogu da reše meč. Večeras je Dion to uradio i posle toga smo slavili. Svako od nas napreduje iz sezone u sezonu, sada je tako bilo i sa mnom. Prva utakmica serije je bila ključna, kada smo stigli plus 15, jer smo kasnije lakše igrali.", rekao je Simonović.

Kurir
Foto: aba-liga.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter