Izvor:
28.02.2017 u 01:32
0

ABA LIGA: Zvezda deklasirala Olimpiju 86:65! (VIDEO)

Košarkaši Crvene Zvezde dočekuju Olimpiju u 24. kolu ABA lige. Crveno-beli su već obezbedili startnu poziciju pred plej-of, pa na ovim mečevima mogu da rasterete vodeće igrače i odmore ih za bitne duele u Evroligi.

Crveno-beli igraju bez nedovoljno oporavljenog Nemanje Dangubića i povređenog Stefana Jovića, koji je u četvrtak zadobio udarac (protiv Galatasaraja) i od tada nije ni trenirao.

Sa druge strane, među Ljubljančanima definitivno neće biti Devin Oliver.

Utakmica je počela.

U 3. minutu je 7:0 Zvezda furiozno počinje meč sa Olimpijom, a na mestu plejmejkera je Nejt Volters pošto Jović ne igra zbog lakše povrede.

Narednog minuta već je 12:0. Zvezda nastavlja da teroriše ljubljančane.

U 6. minutu rezultat je 25:8, a furiozna igra se nastavlja iako crveno-beli igraju bez Jovića, a Kuzmić je na klupi. Visoka razlika je ostvarena šutem za tri poena i kontranapadima posle dobre odbrane.

Tokom 10. minuta je 36:22. Ovako dobru igru na početku utakmice košarkaši Zvezde nisu prikazali u poslednje vreme. Raspoloženi su, imaju energije, lete po terenu pogađaju sa svih pozicija, a sama činjenica da su dali 31 poen za 10 minuta dovoljno govori. Čak je i Rakičević ušao u igru.

Završena je prva četvrtina.

Nastavlja se druga četvrtina. U 19. minutu je 49:34. Nekadašnji centar Zvezde Stevan Milošević "vezuje" četiri poena, pa se sudara sa Voltersom. Srećom, bez posledica. Marko Gudurić je zvanično u sastavu, ali sedi kraj saigrača u trenerci, pa neće izlaziti na parket.

U 15. minutu je 44:25. Gosti ostavljaju Rakićeviću prostor na distanci, a on to drugi put kažnjava. Gašper Okorn traži tajm-aut. Za razliku od prve deonice, ova počinje mirnije na obe strane. Kuzmić je pogodio na "drugi" obruč, a Barbarič pogodio trojku za goste. Na terenu je i Boriša Simanić, umesto Milka Bjelice.

U 16 minutu je 47:28 i "Paljba" Zvezde se nastavlja. Boriša Simanić pogodio je šestu timsku trojku (iz deset pokušaja), a Hrovat odgovorio svojim desetim poenom.

Tokom 20 minuta je 52:34. Simanić pogađa svoju drugu trojku (iz tri pokušaja), pa pravi grešku u koracima. Crveno-beli će imati poslednji napad u ovom kvartalu, zahvaljujući prejako bačenoj lopti Miloševića.

– Dženkins promašuje poslednji šut domaćih, za kraj prvog dela koji je trajao 34 minuta.

ZVEZDA: Volters 7 (6 as), Lazić 5 (4 ukr), Simanić 6 (2/3 za tri), Dobrić 6, Simonović 3, Rakićević 6, Dženkins 6, Kuzmić 4, Bjelica 9.

OLIMPIJA: Barbarić 3, Bubnič 3, Milošević 4, Janković 7, Džeferson 7, Hrovat 10.

– Poluvreme

Tokom 21. minuta pri rezultatu 56:36, Mitrović, pa Dženkins pogocima uvode meč u nastavak. Na drugoj strani, za goste je pogodio Janković

U 24. je 60:40 Poeni visokih igrača gostiju (Janković, pa Milošević), za mini seriju Olimpije koju trojkom prekida Rakićević. U narednom napadu, brza akcija Mitrovića, Lazića i Tompsona, koju Amerikanac završava polaganjem.

U 25. minutu je 65:40 za Zvezdu. Crveno-beli su ubacili u višu brzinu, a Tompson svojim trećim uzastopnim pogotkom (zakucavanjem) primorava Okorna na još jedan tajm-aut.

U 27. minutu 68:42 Lepa akcija Zvezde – Mitrović i Rakićević za Lazića, koji pogađa devetu timsku trojku domaćih.

U 29. minutu je 74:47. Nove uzastopne trojke Zvezde – Simonović, pa Simanić, dok na drugoj strani jednu ubacuje Barbarič.

Tokom 30. minuta rezultat je 77:49. Volters je košem uz faul povećao razliku na 30 poena. U poslednjem napadu Olimpije, poentirao je Bubnič, dve sekunde pre zvuka sirene.

Kraj treće četvrtine

U 31. rezultat je 77:52 i počela je poslednja četvrtina, a Džeferson postiže drugu trojku.

Tokom 33. minuta rezultat je 81:54. Voltersom košem posle prodora prekida seriju Olimpije 7:0. U sledećem napadu, Bjelica završava kontru zakucavanjem.

U 36. minutu je 81:60. Dok se bliži kraj meča, crveno-beli ulaze u seriju promašaja sa distance. Poslednjih šest šuteva za tri nisu realizovali. Otud i samo četiri njihova poena u ovoj deonici, postignuta za više od pet minuta košarke. Bubnič koristi slobodna bacanja za seriju gostiju 6:0.

Toko 37. minuta je 84:62. Rakićević "razmrdava" Zvezdu, košem posle prodora i realizovanim bacanjem nakon nesportskog faula Dražena Bubniča.

U 39. je 84:64 i Milošević poentira za goste, a Okorn traži još jedan tajm-aut.

Poslednji minut i rezultat je 86:65. Ponovo Rakićević iznuđuje faul i pogađa slobodna bacanja za novih "plus 21".

KRAJ UTAKMICE!

HappyTv
Foto: Arhiva, Printscreen/aba-liga

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter