Izvor:
14.02.2017 u 22:16
0

RAZVALIO GOLDEN STEJT: Jokićev tripl-dabl kakav niko nije zabeležio 34 godine! (video)

Odavno ovo više nije šala. I ovo ne prestaje. Nikola Jokić nije više zvezda samo u svom dvorištu (Denveru), on postaje ozbiljan dasa u čitavom tom cirkusu! Mladi Srbin uspeo je noćas da upiše i drugi tripl-dabl u karijeri – oba u poslednjih 11 dana, tek da pokaže da onaj prvi nije bio nikakva slučajnost – a između ta dva najcenjenija učinka u košarci beše onih rekordnih 40! Da sve zazvuči još spektakularnije, najnovija žrtva je Golden Stejt, strašni drim tim sa daleko najboljim učinkom u sezoni, kome su Nagetsi rano jutros naneli tek deveti poraz – 132:110.

Nikola Jokić bio je najbolji u redovima domaćeg tima. Od početka do kraja meča na njegovim krilima Denver je razbijao Grumenje, a srpski as se zaustavio na učinku od 17 poena, 21 skoka i 12 asistencija?!

Takav učinak, sa minimum ovim brojkama u sve tri kolone, niko nije ostvario još od 1983, dakle, u poslednje 34 godine!

Nagetsi su rasturili glavnog kandidata za titulu u prve dve deonice, kada su praktično i rešili utakmicu. Za za 24 minuta ubacili su ukupno 79 poena Kariju, Durentu i društvu. Doduše, gosti su bili lišeni usluga jednog od najboljih trojkaša lige – Kleja Tompsona, ali teško da bi i sa njim u timu Golden Stejt prošao mnogo bolje, jer su su sa druge strane bili izuzetno raspoloženi revolveraši koji su ubacili čak 24 trojke, i time izjednačili rekord NBA lige kada je u pitanju regularni deo sezone. I sve to iz samo 40 pokušaja.

Pored Jokića, koji je na parketu proveo 36 minuta – sve to usled skraćene rotacije, Majk Meloun je noćas koristio samo devetoricu igrača; Mejson Plamni još nije stigao, a Nurkić je otišao – u redovima domaćeg tima istakli su se Ernangomez sa 27 poena i 10 sokova, odnosno Vil Barton s učinkom 24, 10. Samo koš manje ubacio je Džamar Nelson.

Šampionima iz 2015. nije pomogao odlični učinak Kevina Durenta koji je za 26 minuta ubacio 25 poena, uz izvanrednih 62 odsto iz igre. Iguadala je ubacio 15 poena, Mekol 19, Klark 18… Kardinalno loše veče imao je Stef Kari kome ništa nije polazilo od ruke. On je iz igre šutirao 4/18 i meč završio sa svega 11 poena. Ubacio je jednu trojku izz 11 pokušaja…

Ovim trijumfom Denver se učvrstio na osmoj poziciji na Zapadu sa dve pobede više od Portlanda i Sakramenta, glavnih konkurenata za mesto u plej-ofu. Dalas i Njua Orleans imaju tri pobede manje od Nagetsa, a Minesota čak četiri, tako da je sva prilika da ćemo Jokića gledati i po završetku prvog dela sezone, što bi bilo zaista sjajno.

Za više informacija, ostanite uz happytv.rs.

Mozzartsport
Foto: Arhiva
Video: Youtube/ Down To Buck

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter