Izvor:
29.11.2016 u 01:15
0

ZVEZDA DOMINIRALA U LJUBLJANI: Kuzmić dominirao u reketu, Jović i Gudurić u šutu!

Crveno-beli slavili i jedanaesti uzastopni put u Jadranskoj ligi – 85:67.

Težak poraz od Efesa je arhiviran, a utehu je Crvena zvezda našla u Ljubljani. U dvorani Stožice, na mestu odakle se gotovo već četiri godine kući vraća sa pobedom u džepu. Zmajčeki su bljuvali vatru jedno poluvreme, ali onda su poklekli pod udarima šampiona, čiji se pobednički niz produžio i na jedanaestu utakmicu – 85:67 (28:24, 15:17, 25:15, 17:11).

Crvenoj zvezdi je za pobedu bila dovoljna odlična igra Ognjena Kuzmića, koji je utakmicu završio sa 20 poena i devet skokova, dok su mu podršku pružili Stefan Jović sa 15, odnosno Marko Gudurić sa 14 poena. Ali i ukupno 10 asistencija – prvi šest, drugi četiri.

Kada vam je na drugoj strani terena srpski i jadranski šampion, ujedno i najmoćniji klub u regionu, potrebno vam je mnogo više od 25 minuta dobre igre da bi se evenntualno razmišljalo o velikoj pobedi. Pritom, Olimpiju je dobrim delom vukao jedino Brendon Džeferson, za koga Zvezdina odbrana nije imala rešenja u prvom delu utakmice. Njegovih 14 koševa posle dve četvrtine unosile su određeni nemir među pristalice gostujućeg sastava. Ali, Dejan Radonjić i njegov granitni bedem uspeli su da izađu na kraj sa mnogo većim imenima od mladog šutera Olimpije, čiji se barut brzo pokvasio. Tačnije, posle odličnog prvog poluvremena Džeferson je do kraja utakmice uspeo da ubaci još samo četiri poena, a pravu zamenu nije dobio čak ni u Devinu Oliveru i Nikoli Jankoviću. Uradili su sve što su mogli, ali ne i da zadrže rezultatsku klackalicu. Obojica su meč završili sa po 12 koševa.

Zvezda je odigrala jedno gotovo savršeno poluvreme, na oba kraja terena. Posle 41 primljenog koša nakon 20 minuta igre crveno-beli su do kraja utakmice Olimpiji dozvolili tek 26 poena, od čega tek 11 u poslednjoj deonici. Zvezda je do pobede stigla već oprobanim receptom – pogocima kroz reket. A kada pogodite 20 od 25 šuteva iz neposredne blizine koša, pritom dodate i osam hitaca za tri poena i snažnu odbranu – drugačiji ishod nije ni mogao da se očekuje.

Dominantnu ulogu u reketu imao je Ognjen Kuzmić, koji je u kratkom vremenskom periodu protivniku smestio čak 11 koševa, ali i pokupio pet lopti u skoku. Ubrzo je Zvezda povezala i redove, naštelovala nišanske sprave, pojačala ritam i nedugo zatim potpuno razlupala Zmajčeke. Pogodio je Lazić trojku, za njim i Simonović, a kada je razlika dostigla dvocifrenu brojku u finišu trećeg kvartala, povratka za Olimpiju nije bilo. Seriju neiskorišćenih šansi na drugoj strani kaznili su još Gudurić i Kuzmić.

A to je bila igra u kojoj se ni trener Gašpar Okorn, ni njegovi puleni, nisu snašli, zbog čega su gotovo potonuli. Ali, na kraju je domaćin uspeo da sačuva obraz i zaostatak svede na neku razumnu distancu.

Crvenu zvezdu u petak čeka novi evroligaški izazov, a protivnik je Žalgiris. Utakmica se igra od 19 časova u dvorani Aleksandar Nikolić.

OLIMPIJA – CRVENA ZVEZDA 67:85 (24:28, 17:15, 15:25, 11:17)

Dvorana: Stožice
Gledalaca: oko 4.000
Sudije: Sreten Radović, Marko Juras, Igor Mitrovski

Olimpija: Barbarič 3, Oliver 12 (7sk), Bubnić, Mulalić 5, Mesiček 9, Pelko 6, Milošević 2, Janković 12 (7sk), Džeferson 18 (5sk), Jurček, Stopar, Mlađan.

Crvena zvezda: Volters 4, Dangubić 9, Lazić 7, Simanić, Dobrić, Simonović 10, Dženkins, Gudurić 14 (4as), Jović 15 (6as), Kuzmić 20 (9sk), Bjelica 6.

Izvor: Mozzartsport
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter