Izvor:
26.11.2016 u 04:26
0

TEODOSIĆ DOKTORSKI: Istorijska pratija našeg asa u Evroligi, postavio REKORD!

Košarkaši moskovskog CSKA pobedili su Baskoniju u 9. kolu Evrolige – 112:84. uz fenomenalnu partiju Miloša Teodosića koji je ušao u istoriju Evrolige.

Ekipa Dimitrisa Itudisa u prvoj četvrtini gubila je sa čak +12, ali je potom uspela da preokrene sjajnom igrom, pre svega srpskog reprezentativca Miloša Teodosića, koji je imao ukupan indeks od 43.

Teodosić je tako oborio svoj lični rekord od 34 indeksna poena koji je držao kada je igrao u Olimpijakosu na meču sa Efesom.

Plejmejker CSKA na ovom meču ubacio je 34 poena (7/7 slobodna bacanja, 6/10 za dva, 5/6 za tri, 10 asistencija, 5 iznuđenih faulova, dva skoka) i prešao broj od 1000 asistencija.

Pratili su ga Vitali Fridzon sa 14 poena i Džejms Ogustin koji je dodao 13 i imao osam skokova.

Na drugoj strani najefikasniji bio je Bobua Rodrig koji je ubacio 19 poena i imao četiri skoka. Šejn Larkin dodao je 18 poena i imao dve asistencije, dok je Adam Hanga meč završio sa 12 postignutih poena.

U narednom kolu CSKA gostuje Bambergu, dok će košarkaši Baskonije dočekati ekipu Galatasaraja.

Ruski klub je tako zabeležio i osmu pobedu i učvrstio se na vodećoj poziciji, dok španski posle ovog poraza zauzima sedmo mesto sa skorom od (5-4).

Košarkaši Galatasaraja pobedili su Barselonu u drugom meču dana rezultatom 78:64. Turskoj ekipi ovo je treća pobeda u sezoni, dok je španska pretrpela peti poraz.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bili su Blejk Šilb sa 18 poena, osam skokova i šest asistencija, dok je Sinan Guler ubacio isto toliko poena uz sedam dodavanja.

Srpski košarkaš Vladimir Micov imao je 15 poena i sedam uhvaćenih lopti. Na drugoj strani raspoložen je bio je jedino Tajres Rajs sa 24 poena, a Perperoglu je imao devet. Turski tim vodio je tokom većeg dela meča i zasluženo zabeležio pobedu.

B92
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter