Izvor:
08.11.2016 u 04:55
0

Demonstracija sile: Zvezda bez problema do prvog derbija ove sezone!

Nezaustavljivi Amerikanac predvodio srpskog šampiona u prvom regionalnom okršaju sa ljutim rivalom u sezoni – 83:72.

Kvalitetnijom igrom u svim segmentima košarkaške igre Crvena zvezda je na neočekivano dominantan način došla do pobede u prvom ovosezonskom večitom derbiju, ostvarila i osmu pobedu u ABA ligi i nanela ljutom rivalu drugi poraz u regionalnom takmičenju – 83:72.

Izabranici Dejana Radonjića držali su kontrolu igre u svojim rukama praktično tokom kompletne utakmice, otpor rivala počeli su da lome već u zavšnici prvog poluvremena, a onda ga i definitivno slomili u trećem periodu, kada je Partizan potpuno izgubio kompas i dozvolio domaćinu da se odmakne na nedostižnu rezultatsku razdaljinu. Crveno-bele je ka velikoj pobedi predvodio gotovo nepogrešivi Čarls Dženkins, koji je prvo poluvreme odigrao na izuzetan način, a utakmicu okončao sa 19 postignutih poena. Značajan doprinos pobedi domaćeg tima dao je i kapiten Luka Mitrović sa 12 poena i 10 skokova.

Meč je počeo pravim rafalom sa obe strane, trojke u gostujućem taboru pogodili su Hečer i Ratkovica, ali je kod domaćina bio raspoložen i Čarls Dženkins, koji je prvo pogodio „dugu dvojku“, a onda i šut van linije 6,75. Partizan je potom čitava tri minuta nije postigao koš, pa je Zvezda od minimalnog zaostatka (7:8) serijom 6:0 došla do pet poena prednosti (13:8).

Aleksandar Džikić je značajno izmenio startnu petorku na startnu petorku u odnosu na neke prethodne utakmce, krenuo je sa dva organizatora igre, Hečerom i Ratkovicom, a tu su još bili i Karahodžić, Veličković i Koprivica. Taj manevar ipak nije previše zbunio domaći tim, koji je čvrstom igrom u odbrani tokom sredine prvog poluvremena došao do značajne zalihe. Ipak, gosti su se angažovanom igrom vratili u završnici deonice i okončali je sa tri poena prednosti (20:23).

Derbi je počeo da liči na derbi na početku druge četvrtine, kada je počelo ozbiljno da kuva na terenu i na tribinama. Crno-beli su odmah na startu drugog perioda uvećali razliku (22:26), ali je Zvezda odgovorila serijom 9:2 i šest minuta pre kraja prvog poluvremena povela sa pet poena prednosti (31:26). Taj deo igre u potpunosti je obeležio hladnokrvni Milko Bjelica sa devet ubačenih poena, od čega i jednu trojku iz pozamašne udaljenosti. Ekipa Dejana Radonjića je period značajno kvalitetnije igre iskoristila za odlazak na u tom trenutku maksimalnih „plus osam“ (39:31).

Ipak, ulogu glavnog igrača na terenu u samoj završnici druge deonice preuzeo je Čarls Dženkins, koji prvo poluvreme završio sa besprekornim učinkom – 13 poena, 2/2 za dva, 2/2 za tri, 3/3 sa linije penala i dve uhvaćene lopte, pa je domaćin na veliki odmor otišao sa ozbiljnom rezultatskom zalihom (48:39).

Partizanov glavni revolveraš Vilijam Hečer i ove večeri je bio na očekivanom košgeterskom učinku, ali mu je Dženkins pravio ogromne probleme kada odbrana u pitanju. Parni valjak je u drugo poluvreme ušao u negativan ritam, Džikićevi igrači su napravili seriju bespotrebnih faulova, pa su bonus ispunili već u petom minutu treće četvrtine, što je crveno-belima omogućilo da postiže lagane poene sa linije penala i postepeno uvećava prednost. Domaćin je bio značajno dominantniji i pod koševima, što je samo dodatno uticalo na pad samopouzdanja u Partizanovim redovima. Crno-beli su dvocifreni broj poena u trećoj četvrtini prebacili tek u devetom minutu, dok je Zvezda za kompletan period postigla 22, pa je domaćin u poslednju četvrtinu ušao sa praktično nedostižnom prednošću (70:53).

Partizan je u poslednjoj četvrtini krenuo na sve ili ništa, u jednom trenutku došao i do minusa od 11 poena (77:66), ali nije imao snage da utakmicu uvede u neizvesniju završnicu.

Izvor: Mozzartsport
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter