Izvor:
14.11.2019 u 19:13
0

DOBAR START KOŠARKAŠICA U KVALIFIKACIJAMA: Srbija savladala Tursku u neizvesnoj završnici!

Bilo je izuzetno napeto u dvorani "Ranko Žeravica", ali smo uz dosta sreće došli do pobede pošto su Turkinje imale napad za produžetak.

Srbija je uspešno počela kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2021. godine!

Naše košarkašice pobedile su Tursku 59:56 (13:15, 14:10, 17:14, 15:17), uz lepu podršku u hali "Ranko Žeravica", ali i uz mnogo drame na samom kraju susreta…

Ana Dabović izgubila je loptu na dvadesetak sekundi do kraja, Turkinje su krenule u kontru i shvatile da im "igra" samo trojka, tako da su dugo tražile poziciju za šut – i našle je. Lopta je ostala na obruču, naše košarkašice se nisu najbolje snašle u skoku, pa su rivalke imale još jedan pokušaj. Na kraju su naše dame osvojile loptu i sačuvale pobedu za idealan početak kvalifikacija.

"Orlice" su mnogo ranije mogle da završe meč pošto su imale maksimalnih +10 početkom četvrog kvartala (53:43), da bi se Turkinje serijom 10:2 vratile u utakmicu.

Srećom, naše košarkašice imale su dovoljno snage da "odbiju" njihov nalet.

Najefikasnija u ekipi Marine Maljković bila je Nikolina Milić sa 17 poena, pratila ju je Ana Dabović sa 16, dok je odlična bila i Aleksandra Crvendakić sa 14. Što se tiče Turske, kod njih je prednjačila Kuanitra Holingsvort sa 17 peona.

U istoj grupi u kojoj se takmiči naša reprezentacija Litvanija je ubedljivo pobedi Albaniju, a upravo su Albanke naredni rival Srbije.

Meč se igra u nedelju u Draču od 16 časova.

Mondo.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter