Izvor:
06.11.2016 u 20:02
0

Košarkaški El Klasiko: Ko je topovska hrana, a ko vreća za udaranje!?

Utakmica osmog kola ABA lige između Crvene zvezde i Partizana, koja se igra u ponedeljak od 21.00 u hali “Aleksandar Nikolić” biće novi košarkaški klasik između “večitih rivala”.

Crveno-beli su bez poraza u regionalnom takmičemju, ali su uzdrmani posle dva vezana poraza u Evroligi od Panatinaikosa i Baskonije.

Sa druge strane Partizan je nedavno izgubio od Budućnosti, potom teškom mukom savladao Zjelenu Goru u FIBA Ligi šampiona pa se s pravom postavlja pitanje sa kakvim motivima će rivali ući u predstojeći meč. Obzirom na rivalitet dva kluba, siguro da niko ne želi da bude topovska hrana i vreća za udaranje u predstojećem duelu.

Najiskusniji košarkaš Crvene zvezde Marko Simonović ističe da će ekipa biti spremna za prvi duel sa Partizanom ove sezone.

– Ne dovodi se u pitanje da ćemo biti spremni za derbi. Imamo vremena da se spremimo i odigramo prema očekivanjima. Zaboravili smo utakmicu sa Baskonijom moramo da se okrenemo narednim mečevima. Nadam se da smo izvukli pouke Partizan je čvrst protivnik, sa dosta kvalitetnih pojedinaca. Nalazimo se u jakom ritmu, posle derbija imamo tri vezana gostovanja, ali imamo visoke ciljeve i moramo da ih napadnemo. Nadam se da ćemo uspešno prebroditi taj period – poručio je krilni centar.

Kapiten Partizana i najbolji igrač Novica Veličković veruje u uspeh svoje ekipe.

– Znamo šta ova utakmica znači našim navijačima. Moramo da izađemo i pružimo dvesta odsto. Izlazimo na teren sa verom da možemo da pobedimo bilo kog. Dosta nam je bilo egal završnica. Ne smemo dozvoliti da kada povedemo dozvoljavamo rivalu da se vrati u meč. Mladi igrači, prvi put igraju pred ovakvom publikom i ne mogu da izdrže pritisak. Kad smanjimo oscilacije i krenemo da igramo fajterski bićemo pravi tim. Smatram da se mi nešto pitamo u derbiju i da nećemo biti poput vreća. Borićemo se maksimalno pa neka pobedi ko bude bolji – zaaključio je Novica Veličković.

Happy.rs
Foto: Facebook/KK Partizan

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter