Izvor:
05.11.2016 u 03:51
0

Crveno-beli nisu uspeli da savladaju staru mušteriju: Zvezda pala u Beogradskoj areni, Baskonija ovoga puta bolja

Crvena zvezda je doživela treći poraz u ovoj sezoni Evrolige, drugi na svom terenu, a prvi u Beogradskoj areni. Srpski šampion nije uspeo da primeni recept iz utakmice sa Barselonom na ovom istom mestu, pa je poražen od Baskonije, koju je savladao u sva četiri dosadašnja okršaja, ali večeras nije uspeo – 63:70.

Radonjićev tim tokom čitavog meča nije imao pravo rešenje i odgovor za raznovrsnu igru protivnika u napadu, vraćao se u nekoliko navrata na krilima Marka Simonovića, Čarlsa Dženkinsa i Marka Gudurića, ali nije imao snage za potpuni ulazak u egal, pa je poraz praktično bio neminovan.

Uvodne tegobe sa organizacijom igre Crvena zvezda je izlečila trojkama Čarlsa Dženkinsa i Stefana Jovića, čime je onemogućeno protivniku da napravi osetniju razliku na samom startu meča. Ipak, sa nekoliko individualnih grešaka domaćina i pet vezanih poena Jake Blažiča Baskonija je uspela u tome u samoj završnici prve deonice (15:22).

Taman kada je izgledalo da bi ekipa Dejana Radonjića sredinom drugog perioda pojačanom energijom i dodatnom požrtvovanošću u odbrani mogla da dođe do rezultatskog egala, možda i potpunog preokreta, usledile su nove neplanirane greške i serija Baskonije, na koju se nadovezala nesportska lična greška Branka Lazića, pa je pet minuta pre kraja prvog poluvremena razlika na strani ekipe Sita Alonsa bila još osetnija (19:29).

Gosti iz Baskije uspeli su da pronađu rešenje i za poslednji nalet crveno-belih u drugoj četvrtini. Zvezda je napravila seriju 5:0, prepolovila prednost rivala, ali su na još žešći način odgovorili Vojtman, Larkin i Badindžer, pa je Baskonija u poslednjem minutu prvog poluvremena imala u tom trenutku maksimalnih „plus 13“ (24:37). Domaći su do kraja kvartala taj zasotatak uspeli da svedu na jednocifren i tako sebi obezbede nešto lakši start drugog dela igre (28:37).

Iako je jedan od najiskusnijih u dresu Crvene zvezde, Marko Simonović je na samom startu drugog poluvremena još jednom pokazao da je igrač sa verovatno najviše energije u Radonjićevom timu. On je prvo nakon dobre odbrane svog tima, podigao visoko ruke i zadražio od publike još glasniju podršku, a onda je usledila trojka iz trka za delirijum 16.000 navijača u najvećoj dvorani na ovim prostorima. Međutim, iako je to bio idealan emotivni trenutak za potpni povratak domaćina, gosti su uspeli da se izdignu iznad neugodne situacije i razliku sa „plus sedam“ (33:40) ponovo učine dvocifrenom (35:49).

Taman kada je izgledalo da domaćin neće pronaći rešenje za goste, proradio je šut van linije 6,75 – dve vezane trojke Marka Simonovića i Čarlsa Dženkinsa za svega pet poena prednosti u korist rivala (48:53) i najavu žestokog obračuna u poslednjem kvartalu utakmice. Ipak, ponovo je usledio pad u igri domaćina, pa je Baskonija treću četvrtinu završila serijom 6:0 i 11 poena prednosti na svom kontu.

Tada je već postalo jasno da će regionalnom prvaku biti potreban pravi podvig u poslednjoj deonici da dođe do trećeg trijumfa u elitnom takmičenu ove sezone. Ekipi u crveno-belim dresovima nedostajao je neko ko bi dodatno povukao ostatak tima, a to je bio Marko Gudurić! Ljubimac Delija je postigao dve trojke i sa sobom povukao Marka Simonovića, pa je Zvezda šest i po minuta pre kraja utakmce stigla do dostižnog minusa od pet poena (61:66). Ipak, pomalo brzopletost domaćih, ali i hladnokrvnost Rodriga Buboe i Šejna Larkina onemogućili su srpskog šampiona da uđe u neizvesnu završnicu i potraži put do pobede.


CRVENA ZVEZDA – BASKONIJA 63:70 (15:22, 13:15, 20:22, 15:11)

Beograd
Beogradska arena
Gledalaca: 16.578
Sudije: Zamojski (Poljska), Papapetru (Grčka), Balak (Izrael)

CRVENA ZVEZDA: Volters -, Dangubić 7, Mitrović 4, Lazić 3, Simonović 11, Dženkins 9 (8 skokova), Gudurić 12 (4 asistencije), Jović 7 (4 izgubljene lopte), Kuzmić 3, Bjelica 7 (3 asistencije).

BASKONIJA: Larkin 16 (6 asistencija), Akojon -, Vojtman 11 (8 skokova), Hanga -, Buboa 16 (3/6 za tri, ), Blažič 7, Diop 4, Tili 3, Šengelija 6, Budinger 7 (4 izgubljene lopte), Luz -.

Mozzart sport
Foto: Baskonia.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter