Izvor:
27.09.2019 u 17:34
0

USPEH KOŠARKAŠA LJUBLJANSKE CEDEVITE: Pobeda nad FMP i plasman u polufinale ABA Superkupa!

Košarkaši ljubljanske Cedevita Olimpije pobedili su FMP rezultatom 101:92 i plasirali se u polufinale ABA Superkupa.

Cedevita Olimpija je ostvarila prvu zvaničnu pobedu u sezoni i izjednačila uspeh iz prošle sezone, dok je FMP zaustavljen u istoj rundi kao i 2017. godine (prošle nije igrao).

Ekipa koja je nastala fuzijom Olimpije i Cedevite u polufinalu će igrati protiv boljeg iz duela Budućnost – Cibona (petak, 20.30).

Cedevita Olimpija odlično je otvorila meč i vrlo brzo imala čak +13 (18:5). FMP je uspeo da se vrati u "život" već krajem prve deonice i smanji zaostatak na šest poena, a sredinom druge četvrtine došlo je do potpunog preokreta.

FMP je poveo 39:34, ali je Cedevita Olimpija ipak bila ta koja je na pauzu otišla sa prednošću (45:43) posle trojke Jeremića uz faul koji nije dobio. Dobru igru iz druge deonice srpski tim nije preneo na početak treće. Cedevita Olimpija se ponovo "odlepila", imala novu dvocifrenu prednost, ali se FMP vratio i smanjio zaostatak na jedan poen.

Treća četvrtina je počela sa četiri vezane trojke za nekadašnji zagrebački tim, ali ih je prazan hod u drugom delu ovog perioda koštao veće prednosti, pošto su u poslednjih 10 minuta ušli sa prednošću 72:68.

Kakva drama nas je samo čekala u finalnoj četvrtini… Olimpija Cedevita je u dva navrata uspevala da se odlepi, da bi se FMP oba puta uspešno vratio u igru. U poslednja dva minuta se ušlo sa rezultatom 84:84, a onda su usledili poeni Kodi Miler Mekintajera, pa i Alekse Radanova.

Rit je doneo ekipi FMP–a plus 2, 88:86, da bi Boutrajt pogodio svoja slobodna bacanja i posle još nekih promašaja otišlo se u produžetak. U dodatnih pet minuta, Cedevita Olimpija je odigrala dosta bolje, staloženije, pa je samim tim zasluženo i slavila rezultatom 101:92.

Najefikasniji je bio Jaka Blažič sa 21 postignutim poenom, 18 je imao Kodi Miler Mekintajer, 17 Marko Simonović, a 15 Rajan Boutrajt. U redovima FMP, Jeremić je imao 17 poena, Đorđević 15, Pot 14, Rit 13, a Marko Pecarski 12 postignutih poena.

Izvor: Kurir
Foto: YouTube/ Cedevita Olimpija Ljubljana/ Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter