Izvor:
14.09.2019 u 14:25
0

KINA: „Orlovi“ savladali Česku!

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je Češku 90:81, i time osvojila peto mesto na Svetskom prvenstvu u Kini.

Izabranici Aleksandra Đorđevića oprostili su se od Mundobasketa s dve pobede, nad Amerikom i Češkom, ali i pored toga iza njih je slab rezultat.

Naši košarkaši prekinuli su niz osvajanja medalja na velikim takmičenjima, a uz to nisu uspeli ni da se direktno plasiraju na Olimpijske igre, za koje će morati da igraju dodatne kvalifikacije.

"Orlovi" su doživeli dva poraza u Kini, jedan od Španije i jedan od Argentine, i upravo će se ove dve selekcije boriti za zlatnu medalju u nedelju.

Srbija je protiv Češke odigrala čudan meč, s puno oscilacija, a na kraju je dodala gas u poslednjoj četvrtini i zasluženo došla do pobede.

Još jednom fenomenalnu partiju odigrao je Bogdan Bogdanović, koji je meč završio sa učinkom od 31 poena, četiri skoka i tri asistencije.

Odličnu utakmicu odigrali su Nikola Jokić i Nikola Milutinov. Centar Denvera imao je 7 poena, 14 skokova i sedam asistencija, dok je Milutinov ubacio 14 poena, i uz to je dodao sedam skokova.

Reprezentacije su u dobrom ritmu otvorile utakmicu. Igralo se koš za koš, a posebno raspoložen bio je Bogdanović. Na kraju prve četvrtine rezultat je bio 20:20.

U drugoj deonici "orlovima" je potpuno pala koncetracija i primili su čak 30 poena. Odbrana kao da nije postojala i Češka je na poluvremenu imala +9, 41:50.

Naši košarkaši probudili su se tokom treće četvrtine. Zaigrali su sjajnu odbranu, počeli su šutevi da ulaze i treći period igre završava se rezultatom, 69:62.

Bogdanović je u četvrtoj četvrtini pogodio nekoliko šuteva zaredom, Jokić se priključio i razlika je samo rasla. Na kraju su Česi uspeli da izbegnu težak poraz i utakmica se završila rezultatom 90:81.

Izvor: B92
Foto: Twitter/MVPportal

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter