KONAČNO OTKRIVENA MISTERIJA: Igrali za reprezentaciju, ali se nisu podnosili

Dvojica najboljih prijatelja Dražena Petrovića, Dubravko i Fabijan Žurić, koji su igrali s njim u Šibenki kada je bio tinejdžer, otkrili su šta je, kako oni tvrde, pravi razlog svađe između legendarnog hrvatskog asa i Vlada Divca.

Još od 1991. godine, kada je Divac tokom slavlja posle osvojene titule prvaka sveta u Argentini oduzeo Petroviću šahovnicu iz ruku i bacio je, stoji tvrdnja kako su zbog tog gesta dvojica velikih prijatelja preko noći poslali - neprijatelji.

Žurići tvrde da cela ta priča nije tačna.

- Svi koji svojataju Dražena lažu, tako je laž i onaj film Vlade Divca "Jednom braća", jer samo smo mi bili Draženovi istinski prijatelji i da snimamo film nazvali bi ga "Uvik braća". Taj film je napravljen, hvalili su ga, ali tamo mnogo toga nije istina - tvrdi Fabijan Žurić za Jutarnji list.

On je otkrio šta je, kako kaže, prava istina.

- Evo vam samo jedan detalj, znate li zašto su se posvađali Dražen i Divac? Zbog zastave? E nije, to je priča za novine, a sad ću vam ispričati pravu istinu: na utakmici je došlo do gurkanja, Dražen je pao na parket, a Divac ga je nagazio patikom, Dražen ga je junački opsovao i od tada se prekinulo njihovo "veliko" prijateljstvo. Dakle, niti je to bilo veliko prijateljstvo, niti je zastava bila problem! To nas boli jer se Divac stalno spominje kao veliki Draženov prijatelj, a to nije istina - kaže Fabijan Žurić.

Informer
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Utorak
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:01  Parovi - Jutarnja kafica
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Provodadžija
22:00  Parovi - Parograf
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro