Izvor:
13.10.2016 u 18:30
0

HEROJ: Operisao tumor na mozgu, a sada rešeta koš protivnika

Junak prvog kola Evrokupa je košarkaš Gran Kanarije Kajl Kjurik koji usled teške bolesti godinu dana nije igrao košarku.

Kajl Kjurik je razbio Cedevitu. Postigao je 25 poena, zabeležio je četiri skoka i imao je indeks uspešnosti 25. To mu je donelo “laskavo priznanje” za najboljeg igrača 1. kola Evrokupa.

Ipak, ova priča ne bi bila toliko interesantna da Kjurik nije prošlu sezonu preskočio zbog operacije tumora na mozgu. Posle meča igrač Gran Kanarije je govorio o teškim trenucima kroz koje je prolazio.

– Ustao sam rano, osetio sam nepodnošljiv bol. Mislio sam da je jutarnja glavobolja. Lepo sam šutirao na treningu, ali sam znao da nešto nije u redu. Tokom zagrevanja za meč, osetio sam proboadajući bol i rekao treneru da ne mogu da igram protiv Laborala – rekao je Kjurik i nastavio:

– Nisam se bojao smrti, ali je moja supruga Tarani podnela teško sve. Imamo blizance, pa je bila slomljena. Bio sam prikačen za mašine, halucinirao sam, delovalo mi je tako stvarno sve. Mislio sam da mi je supruga trudna i da nosi devojčicu. Gledao sam kroz zid kako ljudi prolaze. Bilo je nekih balona koji su lebdeli u sobi. Od bolničke sobe se pretvorilo u žurku. Lebdeo sam.

Njegov tumor je u međuvremenu otklonjen, ali je i dalje na oprezu. Otklonjena mu je kost na prednjem delu lobanje koja je vršila pritisak na mozak, zbog čega mu je pretila smrtna opasnost. Godinu dana nakon operacije, Kjurik se uspšno vratio na parket.

Hotsport.rs
Foto: Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter