Izvor:
26.06.2019 u 09:13
0

KOKOŠKOV: Želim da vodim Srbiju, ali neka Sale dugo ostane!

Košarkaški stručnjak Igor Kokoškov izjavio je da bi voleo da jednog dana postane selektor reprezentacije Srbije, ali da to nije realno u skorijoj budućnosti i dao punu podršku radu Aleksandra Ðorđevića.

Srpska reprezentacija ima, ne dobrog, nego fenomenalnog selektora i čoveka Aleksandra Đorđevića, zaista svi treba da budemo presrećni što je odlučio da se bavi time i da ima energiju, entuzijazam i ambiciju da bude selektor. Ja mu želim da dokle god ta želja postoji kod njega bude na tom mestu. Rezultati su vrlo konkretni i vrlo opipljivi, pogledajte samo šta su uradili poslednje četiri godine. Moja želja za radom sa nacionalnim timom naravno da postoji, ali to nije želja u kratkoročnom planu i Bože zdravlja neka Sale bude selektor još mnogo, mnogo godina – rekao je Kokoškov.

Kokoškov, osvajač evropske titule sa Slovenijom 2017. godine pobedom u finalu baš nad Srbijom, poželeo je sve najbolje "Orlovima" na predstojećem Svetskom prvenstvu u Kini.

Ne bih izdvojio neka posebna očekivanja, pre bih im poželeo sve najbolje, da svi budu zdravi, da se odazovu pozivu selektora. Da naprave dobru atmosferu i da korak po korak može daleko da se dogura. Ne treba se baviti spekulacijama, jednostavno korak po korak od prvog okupljanja do prve kontrolne utakmice, odlaska na turnir. Jednostavno stabilnim i krupnim koracima ići napred i mislim da će biti jedno dobro leto za srpsku reprezentaciju. –

Kokoškov je posle otkaza u Finiksu, gde je dobio šansu da vodi NBA tim kao prvi trener iz Evrope ikada u najjačoj ligi sveta, odlučio da se pridruži stručnom štabu Sakramenta na poziv generalnog menadžera Vlada Divca.

Prethodna godina u Finiksu je bila sjajno iskustvo. Neke stvari u životu kliknu, a neke ne, i tu nema prostora za neki gorak osećaj. Na sve gledam kao na dobro iskustvo i nastavljam dalje. Kingsi su nova stranica, imaju potencijal, imaju talenat i očekivanja su da naprave taj sledeći korak i budu pretendenti za play off i da idu dalje. Zaista mislim da je ovo za mene bila prava odluka, osim u profesionalnom smislu, blizu je Finiks gde živim trenutno i gde je moja porodica. –

Zvezdu Denvera Nikolu Jokića označio je kao jednog od pet najboljih košarkaša sveta, za tandem iz Sakramenta Bogdana Bogdanovića i Nemanju Bjelicu izjavio je da su vrlo standardni i predvideo im odličnu sezonu, dok je za Miloša Teodosića rekao da bi ostao duže u NBA ligi da je ranije odlučio da odlazak "preko bare".

Kokoškov će predstojećeg vikenda biti predavač 18. Beogradske trenerske klinike u hali "Ranko Žeravica", zajedno sa Stenom van Gandijem, Milanom Tomićem i Aleksandrom Lukmanom.

Izvor: Tanjug
Foto: Igor Kokoškov/Vikipedija

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter