Izvor:
12.10.2016 u 02:35
0

A KO BI DRUGI: Teo proglašen za najboljeg igrača Evrolige!

Specijalizovani košarkaški portal ’Eurohoops’ objavio je da je Miloš Teodosić najbolji igrač u Evroligi.

Kako je navedeno, kriterijumi za odluku bili su vrednost igrača, uloga koju ima u timu, vrednost tima, individualni potencijal, kao i statistika.

Momak koji je ponikao u školi FMP Železnika završio je na prvom mestu ispred saigrača iz CSKA Nanda De Koloa i vođe Olimpijakosa Vasilisa Spanulisa.

– U oba prethodna izbora Teodosić je bio u Top5, ali nikada nije bio prvi. Mislimo da je vreme za to sasvim opravdano došlo. Najbolji plejmejker sveta van NBA lige. Najbolji plejmejker na prethodna dva Svetska prvenstva, imao je još jedan neverovatan turnir u Riju, a sve to posle sjajne sezone u CSKA u kojoj je osvojio sve uz sjajnu statistiku. On ima osnove košarke u malom prstu (dodavanje, dribling, šut), sjajan je strelac i naslednim tradicije srpske košarke. Ono što ga čini jedinstevnim je mogućnost da organizuje i mogućnost da dodaje. Sazreo je i unapredio svoje odluke u velikim mečevima. Prošle sezone popravio je i odbranu. On je najuzbudljiviji igrač lige – stoji u opisu maestra iz Valjeva.

Na četvrtom mestu je Serhio Ljulj, dok je peti Janis Burusis. Bek Fenerbahčea Bogdan Bogdanović deseti je na ovoj listi.

B 92
Foto: Twitter/idealonbir

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter