Izvor:
23.11.2017 u 15:53
0

Kako Švajcarac vidi stadion Partizana: Kao da me vremeplov vratio u šezdesete godine…

Švajcarski novinari poprilično su iznenađeni izgledom stadiona Partizana, na kojem će večeras crno-beli igrati sa Jang bojsom i kažu da kada uđete u njega, izgleda kao da ste se vremeplovom vratili 50 godina unazad.

Novinar švajcarskog "Bundea" je u prvi plan u izveštaju iz Beograda stavio upravo izgled stadiona u Humskoj, a tek posle toga priču o očekivanjima Jang bojsa pred duel sa Partizanom.

Kada posetilac iz Berna uđe u unutrašnjoj stadiona Partizana, prvo će pomisliti na Vankdorf (stari stadion Jang bojsa, zatvoren 2001. godine). Hodate po crno-belim kariranim pločama, penjete se uz stepenice koje su kao u nekoj staroj školi, zidovi su stari i krti, ko zna kada su poslednji put okrečeni. U sali za konferencije su jedan ili dva prozora, kablovi za struju oko vas, vrata kao iz antičkog doba… Osećate se kao da ste se vremeplovom vratili u šezdesete godine – piše izveštač iz Švajcarske.

Ipak, sva oronulost stadiona Partizana čak je i njemu simpatična.

Otvoren je 1949. godine i malo šta je posle toga renovirano, ali opet odiše nekim posebnim šarmom. Istorija kluba, duga 72 godine, može se osetiri na svakom koraku, vidi se u svakom pogledu. Stadion Partizana je u potpunoj suprotnosti sa savremenim fudbalskim hramovima modernog doba, gde je fascinantni duh tradicije bolno nestao – zaključuje novinar iz Berna.

informer.rs
Foto: arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter