Izvor:
14.09.2017 u 16:05
0

ZOV MUNDIJALA: Veliki skok Srbije na FIFA rang listi!

Fudbalska reprezentacija Srbije, zahvaljujući pobedama nad Moldavijom (3:0) i Republikom Irskom (1:0) ovog meseca, napravila je ogroman skok od 10 mesta na najnovijoj FIFA listi i sada je 32. na svetu.

Novih šest bodova u kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji, kojim su "orlovi" došli na korak od plasmana, u generalnom poretku doneli su dodatnih 76 za ukupno 789 poena na listi.

Srbija se probila ispred Senegala i rivala u kvalifikacima Republike Irske koja je dva mesta slabija, dok je odmah iza Holandije, Egipta i Tunisa.

Kada je reč o ostalim protivnicima iz grupe, Vels je popravio plasman za pet mesta i sada je 13, Austrija je nazadovala za čak 20 pozicija na 57, Gruzija je 103, a Moldavija 156.

Na samom vrhu ponovo je došlo do promene, Nemačka se posle mesec vratila na prvo mesto ispred Brazila, Portugalija je sada treća zbog napretka od tri mesta, a potom redom idu Argentina, Belgija, Poljska, Švajcarska, Francuska, Čile, Kolumbija…

Sledeća FIFA lista biće objavljena 16. oktobra, odmah posle regularnog kraja kvalifikacija u kojima srpski fudbaleri gostuju Austriji u Beču i dočekuju Gruziju.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter