Izvor:
01.06.2016 u 14:35
0

MUSLIN: Reprezentacija u najjačem sastavu u meču sa Rusijom

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin izjavio je večeras da će najjači sastav reprezentacije Srbije izvesti 5. juna u Monaku kada se naš nacionalni tim sastaje sa selekcijom Rusije.

Muslin je na konferenciji za novinare, održanoj po završetku utakmice u kojoj je u Novom Sadu reprezentacija Srbije savladala Izrael sa 3:1, rekao da je pobeda koja je ostvarena izuzetno značajna na psihološkom planu jer će sigurno podići samopouzdanje igrača.

– Možemo biti zadovoljni rezultatom, odnosno pobedom od 3:1, ali nije to baš tako ubedljivo bilo na terenu, jer smo imali nekoliko propusta u poslednjoj liniji što je protivnik mogao da kazni, a i šutevi posle kojih smo postigli drugi i treći gol mogli su da završe i pored gola, ali sve u svemu moramo biti zadovoljni jer je bilo i dosta dobrih stvari u našoj igri posebno u drugom poluvremenu – rekao je Muslin.

Po njegovim rečima cilj je da reprezentacija Srbije igra brže i zbog toga se igra sa tri napadača da bi se, kako je pojasnio dobilo na brzini, ali je, kako je naglasio, teško doći do te brže igre i za to je potrebno vreme.

– Ono što nam ne ide u prilog je činjenica da smo izvršili mnogo brzih izmena, ali ja sam želeo da vidim što više igrača pa su te brze izmene posledica toga. Video sam mnogo mladih igrača na koje se može računati, a ima dosta i onih koji zbog povreda u ovom trenutku nisu sa nama kao što su Fejsa koji je sa Benfikom osvojio titulu ili Gudelj iz Ajaksa – kazao je Muslin.

On je dodao da će reprezentacija i u narednom periodu igrati u sistemu sa tri napadača i istakao da igrači sve bolje prihvataju takav sistem koji odgovara i spoljnim odbarnbenim igračima kao što su Kolarov ili Rukavina jer mogu značajno da doprinesu u napadu.

Muslin se posebno zahvalio navijačima na, kako je rekao, sjajnoj podršci tokom cele utakmice, ali je istakao da su im se i reprezentativci odužili svojim pozrtvovanjem i odnosom prema igri.

Selektor Izraela Levi Eliša kratko je rekao da rezultat od 3:1 nije pravi odraz dešavanja na terenu i da je njegov tim zaslužio mnogo bolji rezultat.

– Imali smo nekoliko povređenih igrača i kada se to uzme u obzir mislim da smo pružili kvalitetnu igru – rekao je Levi istakavši da je ponosan što je dobio priliku da predvodi reprezentaciju svoje zemlje.

Reprezentacija Srbije večeras je na stadionu "Karađorđe" u Novom Sadu u prijateljskoj utakmici savldala reprezentaciju Izraela sa 3:1. Golove za Srbiju postigli su Branislav Ivanović u 33. Nemanja Milunović u 74. i Dušan Tadić u 88. minutu, dok je jedini gol za izrael u 49. minutu iz jedanaesterca postigao Eran Zahavi.

Tanjug
Foto: Facebook/Fudbalski savez Srbije

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter