Izvor:
27.02.2017 u 04:37
0

ZLATAN JE KRALJ: Ibra doneo Murinjovom Junajtedu drugi trofej tri minuta pre kraja!

Fudbaleri Mančester junajteda osvojili su Liga kup pobedom u sjajnom finalu nad Sautemptonom sa 3:2 na Vembliju, a junak je bio, naravno, dvostruki strelac Zlatan Ibrahimović. Naš Dušan Tadić igrao je za "svece" do 77. minuta.

Čudesni golgeter doneo je Žozeu Murinju drugi trofej na klupi "crvenih đavola", posle letošnjeg Komjuniti šilda, a i sam je u dresu slavog kluba sa Old Traforda podigao drugi pehar.

Ujedno, produžio je fantastičan niz portugalskog trenera, koji nije poražen ni u jednom finalu kup takmičenja na Ostrvu – četvrti put je osvojio Liga kup i jednom FA kup.

Trenutak odluke odigrao se u 87. minutu kada se Ibrahimović, kao mnogo puta u karijeri, vinuo u vazduh i glavom sproveo loptu u mrežu! Za veliko slavlje Junajteda i peti trofej Liga kupa u klupskoj istoriji.

Kako je finale počelo, tako se i završilo – u režiji "kralja Zlatana"! Švedski špic je najpre u 19. minutu maestralno izveo slobodnjak, prebacio živi zid i snažnim i preciznim udarcem zatresao mrežu za 1:0.

Prednost su "crveni đavoli" udvostručili u 38, posle odlične akcije po levoj strani lopta je došla do Džesija Lingarda koji je pogodio dalji ugao za prvenac u Liga kupu.

Onda je na scenu stupio Manolo Gabijadini. Pojačanje Sautemptona iz Napolija nije imalo sreće pri rezultatu 0:0, jer mu je poništen čist pogodak. Ipak, uspeo je da se upiše u strelce u finišu prvog poluvremena, pošto je centaršut sa desne strane sproveo kroz noge De Hei za 2:1 i nadu "svetaca".

Sjajan finiš prvog dela pretvorili su u još bolji početak drugog, sve u režiji čudesnog Italijana. Da mu ostrvski fudbal i te kako prija potvrdio je posle samo tri minuta u nastavku kada se najbolje snašao u gužvi i drugi put matirao De Heu za 2:2, odnosno za svoj četvrti gol u isto toliko nastupa u dresu Sautemptona.

Malo je nedostajalo da naprave veliki preokret, ali je stativa zaustavila udarac Romeua i sprečila da španskom golmanu lopta i treći put završi iza leđa.

Prilično nesigurno su delovali puleni Žozea Murinja u poslednjih 20 minuta i kada se činilo da će se igrati produžeci, Ibra je rešio pitanje pobednika i spakovao trofej za Mančester!

blic.rs
foto:arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter