Izvor:
16.12.2019 u 09:59
0

SKANDAL U ŠPANIJI Prekinut meč Sekunde jer su navijači dobacivali Ukrajincu da je nacista

Utakmica druge lige Španije između Rajo Valjekana i Albasetea prekinuta je nakon što su Ukrajincu Romanu Zozuliji domaći navijači uzvikivali da je nacista.

Organizaciono telo Segunde saopštilo je da se slaže sa odlukom sudije Hose Antonio Lopeza Toka da prekine utakmicu, za koju je rekao da je doneta na zahtev obe ekipe zbog "teških uvreda i pretnji" upućenih Zozuliji, preneo je Rojters.

Prema španskoj radio stanici Cadena Ser, navijači Rajo Valjekana pevali su "Zozulia, ti si nacista" ukrajinskom napadaču (30), koji je vrlo kratko bio na pozajmici u klubu iz Madrida u februaru 2017. godine.

Na svom prvom i jedinom treningu sa klubom, Zozulija je bio ljut na prijem navijača, koji su ga optužili da pripada krajnje desnicarskom pokretu u svojoj zemlji.

Zozulija, koji nikada nije porekao pripadnost krajnje desnim grupama, odmah se vratio u matični klub Real Betis pre nego što je 2017. potpisao za Albasete kao slobodan agent.

On je na društvenim mrežama često kačio fotografije sa desničarskim obeležjima i javno podržavao kaznene akcije ukrajinske vojske protiv civila u Donbasu.

"Uz podršku Raja Valjekanoa, Albasetea i La Lige, sudija je suspendovao utakmicu", kratko je saopšto Albasete, "Ova odluka je doneta sa jednim ciljem, a to je da čuva vrednosti naše konkurencije i sporta koji svi volimo".

Rojters je kontaktirao oba kluba kako bi zatražio komentar. Rajo je na Tviteru objavio kratko saopštenje u kome se potvrduje da je igra prekinuta zbog "skandala i uvreda koji su se čuli tokom prvog poluvremena".

Prvo poluvreme završeno je bez golova, a meč nije nastavljen.


PROČITAJTE JOŠ SPORTSKIH VESTI

TOOOO MAJSTORE IZ SRBIJE Vlahović golčinom zaludeo Italijane (VIDEO)

DIVLJAČKI START NAD MIJATOM Golmane, ovo je za zatvor!

NAJBOLJA PARTIJA SEZONE: Heris MVP 11. kola u ABA ligi!

BOGDANOVIĆ VODIO KINGSE DO POBEDE: Sakramento savladao Golden Stejt sa 100:79!

CRVENO-BELO VEČE: Borjan najbolji fudbaler Zvezde u 2019. godini!

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter