Izvor:
01.12.2019 u 16:13
0

REAL MADRID SPREMA VELIKI TRANSFER: LUKA JOVIĆ se oprašta od kraljevića!

Fudbalski klub Real Madrid se, zbog rezultata koji nisu na vrhunskom nivou kakav očekuje uprava, povezuje ovih dana sa dovođenjem brojnih napadača, ali je jedan transfer sve izvesniji i u mnogome bi mogao da utiče na status koji Luka Jović ima u "kraljevićima".

Oni, naime, prema pisanju engleskih sportskih medija, žele da što pre završe sve detalje pre nego što na startu zimskog prelaznog roka angažuju sjajnog ofanzivnog igrača Arsenala, Pjer-Emerika Obamejanga.

Podsetimo, Madriđani su ranije kao glavnog u svojim planovima imali Kilijana Mbapea, međutim, posle tih govorkanja, te onih o "trampi" nezadovoljnog Gereta Bejla za Rahima Sterlinga (uz doplatu), na red su došli novi pikovi. Te Džejdon Sančo, Englez iz Borusije Dortmund, te minule sedmici Erling Haland, deventaestogodišnji fenomen iz Salcburga. Međutim, Obamejang je druga priča.

Navodno, veliko je nezadovoljstvo u Arsenalu zbog stanja u klubu, pomalo "odsutnog" ponašanja dosadašnjeg trenera Unaja Emerija u problematičnim situacijama poput divljanja Granita Džake, a opet – novi kapiten, Obamejang, iako igra sasvim solidno otkako je došao u "tobdžije" (50 golova na 78 utakmica, od čega ove sezone ima učinak 10/16) više je nego voljan da napusti brod koji tone, a koji će probati da spasi privremeno rešenje na mestu menadžera, nekadašnji as Fredi Ljungberg.

Barselona je želela da u svoje redove dovede ovu fudbalsku zvezdu, najveću koju je Gabon ikada iznedrio, a koja je svet zadivila svojim umećem u dresu Borusije Dormund pre selidbe na Ostrvo. Real bi da pretekne "večitog rivala" i, nakon leta u kome je potrošio 300 miliona evra na dovođenje igrača kao što su Luka Jović, Eden Azar, Rodrigo, Ferland Mendi i Eder Militao, ove zime dovede i Obamejanga. Zbog toga Arsenalu nudi ne saom 82,13 miliona evra za ovog sjajnog fudbalera, već kao doplatu i najboljeg golgetera Mundijala održanog 2014, Kolumbijca Hamesa Rodrigeza.

Sa druge stane, Luka Jović je najpre kubirio s povredom u novom klubu, potom dobijao šansu "na kašičicu", a i kada bi duže zaigrao, bio bi to pravi haos zbog stalnih promena jedanaestorke koja nastupa u dresu Reala, da je prvi gol i jedini za Madriđane dao tek nedavno, 30. oktobra. Od tada je odigrao samo osam minuta protiv Betisa, da bi neiskorišćena rezerva bio u utakmicama protiv Galatasaraja, Real Sosijedada, PSŽ-a i, u subotu, protiv Alavesa. U celom novembru odigrao je, zaista, samo pomenutih osam minuta, pa rastanak i ne deluje tako nemoguće, iako je doveden ovog leta za čak 60 miliona evra posle bravura u nemačkom Ajntrahtu.

Spominjalo se minulih dana u španskim medijima da fudbalski klub Milan želi da angažuje Luku Jovića, Italijani javljali da bi Krištof Pjontek otišao u suprotnom smeru kako bi se ova trampa "osnažila" na obostrano zadovoljstvo, ali… Ostaje pomalo gorak utisak da našeg mladog golgetera tako olako sele iz istinsskog giganta, a da, zapravo, nije ni dobio pravu šansu u kontinuitetu. Ono što je za njega akutna otežavajuća okolnost je da je trener Zinedin Zidan i bez korišćenja usluga srpskog napadača uspeo da stabilizuje ekipu posle lošeg starta sezone: Real sada vodi u španskom prvenstvu, sa tri boda više od Barselone koja je odigrala meč manje, a u Ligi šampiona je obezbeđen prolazak u drugu fazu, i pored samo dve pobede u pet odigranih utakmica, pošto u grupi koju je osvojio PSŽ, "otpisani" Klub Briž i Galatasaraj nisu uspeli da kolo pre kraja ostvare nijednu pobedu, zajedno.

blic.rs
Foto: arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter