ZAHTEV "GRAĐANA" ODBIJEN: UEFA ne uvažava Sitijevu primedbu!

Sud za sportsku arbitražu u Lozani ocenio je inicijativu Mančester sitija da se stopira slučaj o njihovom kršenju finansijskog fer-pleja, kao "neprihvatljivu".

Siti se žalio sudskim organima da finansijsko Klupsko kontrolno telo UEFA (CFCB) nije imalo pravo da pokrene slučaj protiv njih, ali sud to nije uvažio.

Iz Lozane je poslato objašnjenje da CFCB nije još odredio kakva bi kazna trebalo da bude primenjena ukoliko se utvrdi krivica kluba sa "Etihada" i da zahtev Sitija nema smisla.

"Žalba protiv odluke saveza, asocijacije ili sportskog tela može se podneti CAS, ako je podnosilac žalbe iscrpeo sve pravne lekove koji su mu bili dostupni pre toga, u skladu sa statutima ili propisima tog zakonskog tela. Sada to nije bio slučaj", navodi se u saopštenju.

Siti će se sada morati da sačeka kraj istrage, posle čega će se suočiti sa presudom UEFA. Klub će imati pravo žalbe na svaku odluku koja bude donesena.

Ukoliko kontrolno telo utvrdi da je Siti prekršio pravila, klub iz Mančestera bi mogao biti kažnjen čak i zabranom takmičenja u Ligi šampiona.

UEFA je prethodno pokrenula istragu protiv "građana" pošto je nemački magazin "Špigl" objavio dokumente u kojima se vidi kako je Siti "naduvao" multimilionske sponzorske ugovore, kako bi zavarao čelnike UEFA.

U izveštajima se tvrdi da su čelnici Sitija to uradili svesno kako bi ispunili zahteve o finansijskom fer-pleju, što na Etihadu demantuju.

Siti je prethodno 2014. godine kažnjen sa 49 miliona funti takođe zbog kršenja istih pravila.b92.net
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Petak
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:05  Serija: Kazna
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Provodadžija
22:00  Parovi - Vruća stolica
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro