Izvor:
14.10.2019 u 20:44
0

(UŽIVO NA HAPPY PORTALU) LITVANIJA – SRBIJA (1:2): Veče Aleksandra Mitrovića, Litvanci bili blizu izjednačenja!

Fudbaleri Srbije uspeli su da savladaju Litvaniju rezultatom 2:1. Bilo je ovo veče Aleksandra Mitrovića koji je sa nova dva pogotka doneo sva tri boda četi Ljubiše Tumbakovića. Domaćin je uspeo da se vrati u meč pogotkom rezerviste Kazlauskasa u 79. minutu, a drama je dostigla vrhunac u zaustavnom vremenu kada je Laukžemis mogao da donese bod Litvancima ali je sa tri metra uspeo da promaši mrežu Dmitrovićevog gola.

KRAJ UTAKMICE

90+3. minut – Laukžemis propušta kolosalnu priliku da donese izjednačenje svom timu.

90. minut – Nadoknada vremena je četiri minuta.

89. minut – Laukžemis dobija javnu opomenu posle neopreznog starta nad kapitenom Srbije.

87. minut – Savršen centaršut Radonjića sa desne strane pred peterac, Mitrović je bio sam, šutirao je glavom, ali u golmana Litvanije.

85. minut – Treća promena Tumbakovića, Nemanja Gudelj ulazi umesto dvostrukog asistenta Adema Ljajića.

80. minut – Ljajić dobija žuti karton.

79. minut – GOL! Opustili su se "Orlovi", što koristi rezervista Donatas Kazlauskas i sjajnim udarcem iskosa sa leve strane u bliži ugao trese mrežu Srbije.

73. minut – Poslednja izmena u timu Litvanije. Kazlauskas je ušao u igru umesto Golubickasa.

72. minut – Izmena i u redovima Srbije. Saša Lukić je u igri umesto Luke Milivojevića.

71. minut – Domaćin se ne predaje, nekoliko dobrih akcija donosi im dva kornera u nizu, ali odbrana Srbije i golman Dmitrović otklanjaju opasnost.

68. minut – Radonjić koristi svoju brzinu, beži čuvaru na desnoj strani, šutira iz punog trka, ali brani golman Litvanije.

65. minut – Nova izmena u sastavu Litvanije. Karolis Laukžemis menja Deividasa Matulevičiusa.

56. minut – Žulpa menja Verbickasa u redovima Litvanije.

53. minut – GOL! Ponovo Mitrović, opet asistent Ljajić. Nova sjajna kombinacija našeg tima, Radonjić je "izbacio" Ljajića na desnoj strani, on ubacuje loptu u peterac, ovaj put po zemlji, a Mitrović opet dobija duel sa svojim čuvarom i postiže 31. gol za "Orlove".

49. minut – GOL! Ko drugi nego – Aleksandar Mitrović! Adem Ljajić je probio po desnoj strani, podigao loptu u peterac, Mitrović je pobegao čuvaru i sa 5-6 metara zakucao loptu u mrežu!

48. minut – Sjajna prilika za Milenkovića na pet metara od gola Litvanije, ali kao da se iznenadio što je lopta pala pred njega posle kornera. Previše ležerno je šutirao, pa je izblokiran.

46. minut – Gaćinović menja Kostića.

POLUVREME

45. minut – Utakmica je produžena dva minuta.

44. minut – Dugo nije bilo nikakvh uzbuđenja, a onda je Kolarov pokušao da iznenadi golmana Litvanije sa velike udajenosti. Tukao je sa 40-ak metara, a uspeo je da natera Černijauskasa na intervenciju.

39. minut – Na terenu nema prevelikih uzbuđenja. Srbija nastavlja da preti, najviše preko Mitrovića.

36. minut – Period dobre igre Litvanije. I opet šansa za domaćina. Samo, ovoga puta špic Matulevičijus je glavom pucao pored stative.

35. minut – Dmitrović drugi put katastrofalno reaguje, prilikom istrčavanja poklanja gol-šansu Litvancima, ali Kolarov blokira šut domaćina. U nastavku nova šansa za Litvaniju, šutira Lasickas sa ivice kaznenog, ali slabo i pravo u Dmitrovića.

29. minut – Najbolja prilika za Srbiju, sjajan centaršut Milivojevića na drugu stativu. Mitrović je dominantno nadskočio čuvara, gađao je bliži ugao glavom, ali brani golman Litvanije.

22. minut – Polovina je prvog poluvremena. Očekivano, naša selekcija ima veći posed lopte (60:40), stvorila je i dve šanse, i to izgledne, ali gola još nema.

18. minut – Skraćeni korner za Srbiju, očekivao se centaršut Ljajića, meutim, po lopti je opalio Aleksandar Kolarov. Ume on da pogodi iz ovakvih situacija. Ovoga puta, samo spoljni deo mreže.

11. minut – Uspela je Ukrajina opet da razvije kontranapad, opasno pokušala s boka, na kraju je Miletić bespotrebno napravio faul, ali iz slobodnog udarca domaćin nije uspeo da zapreti Dmitroviću.

5. minut – Kontra Litvanaca i bespotrebno istrčavanje Marka Dmitrovića umalo da nas skupo košta. Nije ovo trebalo golmanu naše selekcije, ali je šut Verbickasa zaustavio staloženi kapiten Kolarov.

4. minut – Lopta se odbila do Radonjića koji je izbio sam ispred golmana domaćina koji je izašao kao pobednik. Probao je u nastavku akcije Kostić, ali je pogodio Radonića koji je bio na zemlji.

POČETAK UTAKMICE

Fudbaleri Srbije večeras igraju utakmicu osmog kola kvalifikacija za prvenstvo Evrope protiv Litvanije u Viljnusu.

Izabranici selektora Ljubiše Tumbakovića pokušaće da poprave utisak iz prethodnih kvalifikacionih mečeva i podignu samopouzdanje pred nove izazove koje očekuju "orlove" u Ligi nacija.

U sastavu obe ekipe bilo je promena, selektor Litvanije Valdas Urbonas na teren će izvesti postavu u sastavu:

Černiauskas – Baravukas, Klimavičius, Girdvainis, Mikoliunas (k) – Golubickas, Šimkus, Vorobjovas – Verbickas, Lasickas – Matulevičius.

Reprezentacija Srbije igraće u kombinovanom sastavu, pogotovo u liniji odbrane. Selektor Ljubiša Tumbaković odlučio se za sledećih 11:

Dmitrović – Mladenović, Kolarov (k), Milenković, Miletić – Milivojević, Maksimović – Radonjić, Ljajić, Kostić – Mitrović.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter