Izvor:
07.10.2019 u 18:19
0

TUMBAKOVIĆ IZJAVIO: Šanse za plasman kroz kvalifikacije su minimalne!

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković izjavio je danas da su šanse za plasman na EURO kroz kvalifikacije minimalne, uprkos tome što u teoriji još postoje.

Matematički još postojimo. Realno, imamo minimalne šanse. Trudićemo se da postignemo što bolji rezultat, a u isto vreme ostavimo što bolji utisak. Do baraža želimo da napravimo dodatnu selekciju igrača, ali i rezultat. Kada igram, hoću da pobedim, napravim dobar rezultat- rekao je Tumbaković na konferenciji za novinare u Staroj Pazovi.

Sledi prijateljska utakmica sa Paragvajem, a potom i kvalifikaciona protiv Litvanije.

– Pravimo atmosferu koja treba da bude deo krajnjeg uspeha, odnosno ostvarivanja cilja. Trudićemo se da unapredimo neke stvari, podignemo na viši nivo i približemo se igračima i oni nama. Sedam dana je bilo veoma malo da bismo se bolje upoznali. Sada ulazimo u drugi projekat- kazao je sektor.

Baraž za odlazak na Evropsko prvenstvo kroz plej-of Lige nacija je krajem marta.

– Imamo prostor da u oktobarskom i novembarskom okupljanju probamo neke igrače, vidimo koliko mogu da nam pomognu. Sticaj okolnosti iz utakmica koje smo igrali u septembru, pomogao nam je da dođemo u ovakvu situaciju, da se ovako ponašamo. Kada kažeš pola godine, pomisliš da je sasvim dovoljno vremena, a kada uđeš u realnost kažeš da je malo. Ima vremena i prostora – rekao je Tumbaković.

Utakmica protiv Paragvaja igraće se u četvrtak u Kruševcu, a potom u ponedeljak u Vilnjusu sledi susret sa Litvanijom.

tanjug.rs
Foto: arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter