Izvor:
04.10.2019 u 07:56
0

UEFA koeficijenti: Srbija PRESTIGLA Hrvatsku, Grčka blizu!

Fudbaleri Partizana pobedom na gostovanju Astani (2:1) u Ligi Evrope, samo dva dana od trijumfa Crvene zvezde nad direktnim konkurentom Olimpijakosom (3:1) u Ligi šampiona, doneli su Srbiji skok preko Hrvatske na UEFA listi po koeficijentu zemalja na 17. mesto.

Srbija ima 24.750 bodova, 375 više od Hrvatske koja će sledeće sezone imati dva predstavnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ali će ih već naredne izgubiti.

Na tom, 15. mestu, trenutno je Grčka sa 25.300, odmah iza je Kipar (25.000) i veoma je bitno jer od 2021. godine kreće Konferencijska liga, treće po snazi takmičenje u Evropi, pa klubovi iz zemalja slabije rangiranih od 15. pozicije neće moći da igraju u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Prednost Srbije u toj trci za sezonu 2021/2022 je to što ima dva aduta – Crvenu zvezdu i Partizan, a konkurenti Grčka, Kipar i Hrvatska po jednog i to Olimpijakos (Liga šampiona), APOEL (Liga Evrope) i Dinamo Zagreb (Liga šampiona).

Ukoliko Srbi ne dođu do velikog podviga ove sezone, mnogo velike šanse imaće naredne jer Česi, koji su 13. sada, Grci i Hrvati brane veći broj bodova.

Naravno, srpski klubovi u tom slučaju moraju opet da beleže odlične rezultate, ali i da se "večitima" po uspesima bar malo pridruže i drugi predstavnici iz Superlige.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter