Izvor:
16.09.2019 u 18:00
0

VREME ZA PROMENU NA GOLU „PANCERA“: Ter Štegen pre Nojera?

Dugogodišnji kapiten Bajerna i reprezentacije Nemačke dobio je samo 41 odsto glasova u internet anketi, u kojoj su čitaoci odgovarali na pitanje o tome koje "Broj 1" u reprezentaciji: Ter Štegen ili on?

Manuel Nojer (33) stao je na gol reprezentacije Nemačke u junu 2009, a Bajerna iz Minhena u julu 2011. godine, posle 30 miliona evra vrednog transfera iz matičnog Šalkea i do danas nije se sklonio ni sa jednog, ni sa drugog.

Osim kada je bio povređen, naravno.

Međutim, ako težak period posle preloma i operacije metatarzalne kosti iz sezona 2017/18 i 2018/19 nije ugrozio njegovo mesto "na crti" u klubu, u reprezentaciji jeste, utoliko je šest godina mlađi Mark-Andre ter Štegen odlično iskoristio Nojerov izostanak sa 20 utakmica Nemačke i pritom postajao sve sigurniji na golu Barselone.

Nojer je i na početku sezone 2019/20, kao kapiten Bajerna, nezamenljiv kod trenera Nika Kovača, pa start takmičenja u Ligi šampiona i utakmicu sa Crvenom zvezdom u sredu uveče u Minhenu dočekuje sa šest zvaničnih nastupa tokom kojih je primio pet golova.

Više od jednog pogotka na susretu primio je samo u 1. kolu Bundeslige kada je na "Alijanc areni" gostovala Herta, a Marko Grujić postigao jedan od golova za sastav iz Berlina.
Naročito posle "četvorke" iz Hamburga, kada su Holanđani ubedljivo savladali Nemce u kvalifikacijama za EURO 2020 i to sa Nojerom kao kapitenom na golu, u nemačkoj javnosti počela je rasprava o tome da li bi Ter Štegen ubuduće trebalo da bude prvi izbor selektora Joakima Leva.

U internet anketi, Nojera je kao reprezentativnu "jedinicu" podržao 41, a Ter Štegena 59 odsto čitalaca, što je ubedljivija razlika u odnosu na prethodnu sličnu anketu ovog magazina, iz 2018. godine, nedugo nakon Nojerovog oporavka od operacije stopala.

Od kada ga je Lev prvi put stavio na gol pre nešto više od decenije, golman iz Gelzenkirhena je zabeležio 90 nastupa za seniorski tim i osvojio titulu prvaka sveta u Brazilu 2014. godine.

Mondo.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter