Izvor:
19.06.2019 u 09:32
0

PLATINI: Pušten iz pritvora u Nanteru! (FOTO)

Nekadašnji predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišel Platini pušten je iz pritvora u Nanteru, predgrađu Pariza, nakon ispitivanja u istrazi oko mogućih malverzacija u vezi dodele Kataru organizacije Mundijala 2022. godine.

Platinijev advokat Vilijam Burdon izjavio je da je njegov klijent nevin po svim optužbama i da je ispitan oko "tehničkih stvari".

-Bilo je jako dugo, s obzirom na broj pitanja. Postavljali su ih oko Evropskog prvenstva 2016, Svetskog 2018. i 2022, Pari Sen Žermenu, FIFA… Odgovarao sam na pitanja mirno, još uvek ne znam zašto sam bio tamo-rekao je Platini.

Francusko finansijsko tužilaštvo privelo je nekada najboljeg fudbalera sveta jer istražuje "navodna aktivna i pasivna dela podmićivanja službenika" oko dodele Kataru domaćinstva Mundijala.

Katar je u decembru 2010. godine, u vreme kada je Platini bio na čelu UEFA, dobio domaćinstvo Svetskog prvenstva iznenađujućom pobedom s obzirom na nedostatak interesovanja lokalne publike, ekstremnih vrućina i uopšte kvaliteta fudbala u toj zemlji.

Kako se prenosi Platini je ispitan o navodnoj večeri u Jelisejskoj palati 23. novembra 2010. godine, na kome je bio sa tadašnjim predsednikom Francuske Nikolom Sarkozije, princem Katara Tamina Bena Hamada al Tanijem i tada premijerom Katara Hamadom Benom Jasemom al Tanijem, kao i zbog čega je promenio mišljenje da umesto SAD glasa za arapsku zemlju.

Francuz je godinu dana optužen da je od tadašnjeg predsednika FIFA Sepa Blatera primio dva miliona švajcarskih franaka i 2015. dobio prvo šestogodišnju suspenziju van fudbala, a posle žalbe na četiri godine.

Izvor:Tanjug
Foto:YouTube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter