Izvor:
05.05.2016 u 04:03
0

PREKO MANČESTERA DO FINALA: Trofej sigurno odlazi u Madrid!

Fudbaleri Real Madrida plasirali su se večeras u finale Lige šampiona, pošto su na svom terenu u revanš utakmici polufinala pobedili Mančester siti sa 1:0.

U prvoj utakmici pre osam dana igranoj u Engleskoj nije bilo golova, pa je odluka o plasmanu u finale "pala" u Madridu na prepunom stadionu Santjago Bernabeu.

Real je do trijumfa došao autogolom Fernanda u 20. minutu, koji je zakačio šut Gereta Bejla s desne strane iskosa i prevario svog golmana Džoa Harta.

Madriđani će se u finalu Lige šampiona 28. maja na stadionu San Siro u Milanu sastati s gradskim rivalom Atletikom koji je u polufinalu eliminisao Bajern Minhen.

Sve do jedinog gola na utakmici nije bilo prilika, a posle jednog prodora Danijela Karvahala u 20. minutu po desnoj strani i dodavanja ka Geretu Bejlu, Real nije imao šansu za gol.

Nakon toga kraljevski klub, kom je ovo bilo 27. polufinale u evropskim takmičenjima, je uglavnom kontrolisao ritam meča, ali pored nekih udaraca s distance nije ozbiljnije ugrozio gol Harta.

Mančester siti je najbolju priliku za izjednačenje imao u 45. minutu, ali je Fernandinjo udarcem s ivice kaznenog prostora pogodio stativu.

Drugo poluvreme donelo je nešto brži fudbal i nekoliko prilika na obe strane.

Hrvatski fudbaler Luka Modrić je u 52. minutu posle centaršuta Bejla s desne strane ostao sam ispred Harta, ali je šutirao pravo u njega, a samo tri minuta kasnije Kristijano Ronaldo je slabo s oko pet metara glavom šutirao u reprezentativnog golmana Engleske.

Bejl je u 66. minutu bio najviši u skoku posle kornera Tonija Krosa, medjutim, njegov udarac glavom je samo okrznuo prečku.

Mančester siti je u finišu pojačao pritisak i imao nekoliko dobrih udaraca s distance, ali je gomlan Kejlor Navas ostao nesavladan.

Izvor: Beta
Foto: Twitter/nyl2pronos

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter