Izvor:
29.11.2018 u 13:00
0

TO VIŠE NIJE FUDBAL: Klop osudio ponašanje igrača PSŽ!

Trener Liverpula Jirgen Klop nezadovoljan je ponašanjem pojedinih fudbalera Pari Sen Žermena tokom utakmice petog kola u Ligi šampiona, koji su učinili da njegovi igrači, kako je naveo, "izgledaju kao mesari". Liverpul je sinoć izgubio u Parizu sa 1:2 i umanjio šanse za prolaz u nokaut fazu Lige šampiona. U utakmici punoj prekršaja i slobodnih udaraca, šestorica igrača Liverpula sinoć su dobili žute kartone, a dvojica iz francuskog tima. Klop je rekao da su se igrači Pari Sen Žermena ponašali nesportski, ali da njegovi fudbaleri moraju da ostanu mirni u takvim situacijama.

– Ako se ponašaš kao da si umro na terenu, a u sledećem trenutku odmah ustaneš, zaslužuješ žuti karton. To nije sportsko ponašanje. Svi su padali i to više nije fudbal. Utakmica je bila važna i svi su se trudili. Ne kažem da Pari Sen Žermen nije zaslužio pobedu, dali su gol više – rekao je Klop, preneli su britanski mediji.

On je dodao da nikada ne očekuje pomoć od sudije, već da smiri situaciju.

– Nismo bili dovoljno mirni, znam da je teško ostati miran u ovakvim situacijama, a čak je i Džo Gomez dobio žuti karton, a on je najfiniji dečko na planeti. Bio je i blizu crvenog kartona, svi su bili u toj opasnosti i to nam je otežalo. Ali izgubili smo jer su oni postigli dva gola, a mi jedan i nismo igrali dovoljno dobro – naveo je Klop.

– Igrali smo strastveno, ali su i oni bili takvi. Ali, sa brojnim prekidima igre, to jednostavno nije bilo kul. Mi smo dve godine uzastopno bili najbolji na fer-plej tabeli u Engleskoj, a u Parizu smo ličili na mesare, kada pogledate broj žutih kartona – dodao je on.

Nemački trener nazvao je igrače pariskog tima lukavim.

– Nejmar i drugi igrači su padali kao da je nešto ozbiljno, pa mi nismo mogli da ostanemo mirni, to vas čini agresivnim. Nažalost, negativna agresija ne pomaže u fudbalu. Naš posao je da to prihvatimo i ako sudija takve stvari dozvoljava, moramo to da prihvatimo kao ekipa – rekao je on.

Na tabeli Grupe C Napoli je prvi sa devet bodova, Pari Sen Žermen ima osam, Liverpul šest, a Crvena zvezda četiri. U sledećem kolu, 11. decembra, Liverpul će dočekati Napoli i potrebno mu je da pobedi sa 1:0 ili sa dva gola razlike, a Klop je pozvao navijače da naprave prepoznatljivu atmosferu.

– Napoli je jak tim i igrali su dobro protiv nas, zaista dobro. Imamo 12 ili 13 dana, a izmedju toga i nas čekaju još neke utakmice, ali moramo da priredimo posebno veče ako želimo da prodjemo. Ako to uspemo onda smo zaslužili da prođemo, a ako ne uspemo – onda nismo. Tako stoje stvari – rekao je Klop.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter