Izvor:
17.08.2018 u 09:14
0

CRNO-BELI NA VELIKOM GUBITKU: Markizio posle 25 godina napustio Juventus!

Italijanski fudbalski reprezentativac Klaudio Markizio sporazumno je raskinuo ugovor sa Juventusom i napustio ga posle 25 godina.

Tridesetdvogodišnji vezista dobio je dozvolu matičnog kluba za odlazak kako bi dobio veću minutažu u drugoj sredini.

"Prošlo je 25 godina od kada je Markizio prvi put obukao crno-beli dres. Imao je samo sedam godina, s ludom željom i glavom punom snova, da igra za svoj rodni klub", objavio je šampion Italije.

Markizio je, izuzev jedne sezone na pozajmici u Empoliju, celu karijeru proveo je u Juventusu, za prvi tim je debitovao avgusta 2006. u Kupu Italije i ukupno odigrao 389 utakmica i dao 37 golova.

U tom periodu osvojio je sedam titula Serije A, tri Superkupa Italije, četiri Kupa Italije i dva puta je igrao finale Lige šampiona, a bio je i deo tima koji je izborio povratak iz Serije B nakon afere "Kalčopoli".

Za reprezentaciju Italije ima 55 nastupa i pet pogodaka.

Pre njega "bjankonere" ovog leta je napustila još jedna legenda i ikona kluba Ðanluiđi Bufon odlaskom u Pari Sen Žermen.

Tanjug
Foto: Twitter/Dario C.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter