Izvor:
04.07.2016 u 03:31
0

ODUŠEVILI IGRAMA SA KOSOVA: Srpsko kolo igra se i na EURO 2016!

Kulturno-umetničko društvo "Izvor" iz Pariza održalo je danas zapažen nastup u okviru manifestacije Trg Evrope – EURO 2016.

Iako reprezentacija Srbije ne učestvuje na fudbalskom prvenstvu EURO 2016, ansambl "Izvor" iskoristio je priliku da nastupi u okviru ove manifestacije i predstavi narodne igre iz centralne i istočne Srbije.

Pažnju publike na Trgu Evrope, ansambl je privukao svojom interesantnom koreografijom i bogato ukrašenim nošnjama, a veliku pozrnost privukle su i igre sa Kosova i Metohije koje ovaj ansambl posebno neguje.

Nastup je realizovan uz pomoć Foruma stranih kulturnih centara Pariza – federacije 53 strana kulturna centra grada Pariza koja je posvećena očuvanju i promociji kulturne raznolikosti i razvijanju kulturne saradnje.

Trg Evrope se nalazi ispred zgrade Opštine grada Pariza u centralnom, četvrtom pariskom arondismanu i na njemu su postavljeni paviljoni zemalja učesnica fudbalskog prvenstva. U paviljonima su predstavljeni sportski, turistički i kulturni sadržaji a na velikoj sceni na samom trgu se svakodnevno održavaju brojne kulturne manifestacije, koncerti i konferencije koje privlače veliki broj posetilaca.

Ansambl "Izvor" postoji od 2004. godine i broji oko 60 članova starosti od 5 do 35 godina, uglavnom pripadnike druge ili treće generacije naših doseljenika u Francuskoj. Od svog nastanka, "Izvor" nastupao je na najprestižnijim smotrama folklora u Francuskoj, Srbiji ali i u drugim zemljama Evrope.

Tanjug
Foto: Facebook/skd.izvorpariz

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter