Izvor:
21.09.2019 u 14:00
0

VELIKO PRIZNANJE: Bendu „Artan Lili“ nagrada „Milan Mladenović“!

Beogradska pop-noise grupa "Artan Lili" dobitnik je nagrade Zadužbine "Milan Mladenović".

Na svečanosti u Narodnoj biblioteci u Beogradu članovima grupe nagradu je uručio Zoran Kostić Cane, lider sastava "Parti brejkers".

Osim Kostića, u žiriju koji je preslušao 126 prispelih pesama, nalazali su se i džez pijanista Vasil Hadžimanov i rok kritičar Aleksandar Žikić.

U obrazloženju odluke žirija, Žikić je napomenuo da je sastav "Artan Lili" svojom kompozicijom "D. E. P. R. A." zadovoljio sve kriterijume koje muzičko delo čcini izuzetnim.

– Reč je o originalnom, duboko individualnom, stilski doslednom i inteligentnom autorskom ostvarenju, koje talenat i veštinu tretira bez kalkulacije i cinizma – rekao je Žikić.

Lider nagrađenog benda Bojan Slačala pozavo je okupljene da aplauzom pozdrave Milana Mladenovića, frontmena kultnog benda "Ekaterina Velika".

– Opet nas je okupio ovde i verujem da bi mu bilo drago da zna ko je zaslužio nagradu koja je nazvana po njegovom imenu. Ovo priznanje je za nas velika čast, ali i ogromna odgovornost – rekao je Slačala.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter