Izvor:
22.03.2019 u 09:53
0

LEPE VESTI IZ OBRENOVCA: Nakon dugogodišnje pauze glumci ponovo na daskama koje život znače! (FOTO)

U prostorijama JP Sportsko kulturnog centra “Obrenovac” održana je konferencija za medije povodom otvaranja “Obrenovačkog pozorišta”

Direktor JP SKC “Obrenovac” Ivan Jegorović rekao je da je ovo velika stvar za Obrenovac:

– Otvaranje pozorišta je velika stvara ne samo za Obrenovac nego i za Beograd i Srbiju, ovaj teatar će biti mesto koje će omogućiti mladim glumcima da se afirmišu i steknu iskustvo uz starije kolege koje će igrati na našim daskama. Takođe svi obrenovački diplomirani glumci će konačno imati svoju kuću gde će moći da rade i stvaraju takoreći u svom dvorištu. Što se tiče predstave nije slučajno što baš komadom “Bez pogovora”, nobelovca, Harolda Pintera, otvaramo Obrenovačko pozoriste. On je poklonio našem narodu ovaj tekst, pre dvadeset godina, u vreme bombardovanja, kao čin solidarnosti– rekao je Jegorović.

Glumac Peđa Damnjanović rekao je da je dug put bio do otvaranja:

– Nakon višegodišnjih pokušaja da mi, diplomirani glumci, u svom gradu , koji ima sve uslove da nam to i pruži, osnujemo Obrenovačko pozorište. Dobili smo tu priliku zahvaljujući rukovodstvu SKC “Obrenovac”. Zaista ovaj grad zaslužuje jedno ovakvo mesto jer Obrenovac ima sjajnu pozorišnu publiku i nadamo se da će umeti da prepozna i nagradi aplauzima sve ono što radimo.- rekao je Damnjanović.

Ognjen Drenjanin istakao je da mu je neizemrno drago da kao tek diplomirani mladi glumac ima šanu da igra u svom gradu kao i da je to velika obaveza koja ih tera da daju sve od sebe u narednim projektima.

Sinopsis i najava:

Sam početak i otvaranje prvog obrenovačkog pozorišta rezervisano je za predstavu “Bez pogovora” po tekstu Harolda Pintera, u režiji Vide Ognjenović. Glavne uloge tumače Ognjen Drenjanin i Predrag Damnjanović.

Кarte za premijeru, koja je zakazana za petak, 22. mart u 20.00 časova u maloj sali Sportsko kulturnog centra ”Obrenovac”, su već rasprodate. Кarte za reprizu koja će se odigrati 27. marta su u prodaji na blagajni SКC-a od utorka, 20. marta. Cena ulaznica je 400 dinara.

Sinopsis :

Ben i Gas su na zadatku. Na dogovrenoj lokaciji čekaju da završe svoj posao. Međutim, čekanje traje mnogo duže nego što je uobičajeno, a praćeno je nizom događaja koji ih dodatno zbunjuju. Ovakva situacija ih uvodi u niz rasprava i sukoba, ali i postavlja intrigantno pitanje – Кoga ova dvojica čekaju i zašto?

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter