Izvor:
12.02.2019 u 13:24
0

MUZIČKA GALERIJA: Koncert pijanistkinje Alesandre Čeleti u Beogradu!

Poznata italijanska pijanistkinja i kompozitor, Alesandra Čeleti, održaće koncert u Beogradu, 25. februara u Muzičkoj galeriji, najavili su danas organizatori

Ona će izvesti kompozicije čiji su autori Erik Satie i Gurđieff, De Hartmann, kao i nekoliko dela čiji je ona autor.

Koncert se održava u Srbiji kao deo brojnih kulturnih, naučnih i ekonomskih manifestacija povodom obeležavanja 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Italije i Srbije i 10 godina od uspostavljanja strateškog partnerstva između Rima i Beograda.

Čeleti je predstavnica avangarde u klasičnoj muzici, poznata po izvođenjima dela autora među kojima su: Erik Satie, Claude Debusy, Maurice Ravel, Baldasarre Galuppi, Gurđieff / De Hartmann, John Cage i drugi.

Nastupala je širom sveta, u zemljama Evrope, Afrike, Azije i Amerike. Poznata je i po svom koncertnom performansu širom Italije "Piano piano na putu", čime je organizovala besplatne putujuće koncerte na pozornici na kamionu.

Neobična turneja u kojoj emocije jedne umetnice i njen klavir prelaze hiljade kilometara i gde ona svira na prelepim mestima u skrivenim delovima Italije, postala je deo dokumentarnog filma koji je osvojio i nekoliko nagrada na festivalima.

U Beogradu Alesandra Čeleti će predstaviti i svoj materijal sa albuma koji izlazi na vinilu, pod nazivom "#Cellettiblue" .

Izvor: Tanjug
Foto: Alesandra Čeleti/Vikipedija

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter