Izvor:
10.06.2019 u 14:20
0

„MAČKA NA USIJANOM LIMENOM KROVU“: Premijera 14. juna u BDP-u!

Komad Tenesi Vilijamsa "Mačka na usijanom limenom krovu" u režiji Nataše Paplavske biće premijerno izveden 14. juna na sceni "Rade Marković" Beogradskog dramskog pozorišta, najavljeno je danas u BDP-u.

U glavnim ulogama našli su se Marina Ćosić i Stefan Radonjić.

Ovaj svetski pozat pozorišni komad igran je u BDP-u 1956. godine, kada su se u glavnim ulogama našli Olivera i Rade Marković u režiji Minje Dedića.

U samo predevečerije rata u bivšoj Jugoslaviji komad je na scenu BDP-a postavila Ljiljana Todorović, a u glavnim ulogama su se našli Snežana Bogdanović i Žarko Laušević.

Rediteljka predstave ističe da je raditi tekst Tenesija Vilijamsa velika čast za svakog reditelja i glumca i velika želja od studentskih dana.

Ona je na poziv Beogradskog dramskog pozorista došla da režira "Mačku na usijanom limenom krovu".

– Priču o hipokriziji društva, greškama jedne porodice i njenim krizama, o dvoje mladih ljudi koji ne upražnjavaju ljubav i svim pitanjima koja nas i danas muče postavila sam svedenije nego predstave koje sam do sada radila. Velika je odgovornost pred nama nakon predstave iz pedesetih godina koju je režirao Minja Dedić, a glavne uloge tumačili Olivera i Rade Marković – kaže makedonska rediteljka.

Danica Maksimović kroz ulogu Big mame kaže da je vodila računa da ne padne ispod nivoa sjajnih Tatjane Lukjanove i Ljiljane Krstić koje su nekada tumačile ovu ulogu, a partner na sceni joj je Slobodan Ćustić.

Njih dvoje, uz druge glumce ansambla Milicu Milšu, Mikija Damjanovića, Milana Čučilovića, daju " vetar u leđa" mladim glavnim protagonistima predstave Marini Ćosić i Stefanu Radonjiću

Mlada glumica Ivana Panzalović tumači vrlo interesantno postavljen lik velečasnog preobraženog u časnu sestru.

Pisac Tenesi Vilijams u svojim delima bavio je vrlo tabuiziranim temama kao što su homofobična i rasistička južnjačka kultura, licemerje, alkoholizam i homoseksualnost.

On je obrađivao i teme poput nerazumevanja među generacijama, između roditelja i dece, ali i nerazumevanja supružnika.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter