Izvor:
27.09.2016 u 15:31
0

LJUBIŠA RISTIĆ UOČI PREDSTAVE U „SAVA“ CENTRU: Hvala što pišete o NATAŠI BEKVALAC!

Predstava “Tajna Crne rukeLjubiše Ristića s kojom je pre 33 godine počeo pozorišni život Sava centra, igraće se ponovo na toj sceni 9. oktobra, ali sa dve podele u alternaciji – glumci iz prve podele, njihove mlade kolege i estradne zvezde. Reditelj Ljubiša Ristić i glumica i pevačica Miona Deler Babić govorili su za happytv.rs o predstavi o kojoj se uveliko priča.

Koleginica Deler Babić je deo naše velike ekipe. U predstavi imamo baletski ansambl, veliki glumački ansambl koji čine četrdeset i više glumaca, imamo jak muzički tim koga čine Nataša Bekvalac, Bojana Stojmenov, Dušan Svilar i evo Miona, zatim Ana Kostovska koji je glavni pevač. I svi ostali u predstavi pošto je ovo mjuzikl, svi ansambli su na probama gde se mnogo peva i pleše, a najlakši je glumački deo – rekao je reditelj, a zatim se Miona nadovezala.

– Nije zahtevno pričati da li je nešto lako ili teško, bitno je da mi napravimo dobru predstavu i da se našim ulogama daje jako mnogo prostora. Ljubišina kreativnost nama glumcima, pevačicama, izvođačima daje jako veliki prostor i dijapazon da mi vladamo tim ulogama. Radujemo se 9. oktobru, probe su jako naporne. Jako je teško igrati i pevati. Ja sam snimila svoj prvi spot za ovo tržište pošto radim u inostranstvu i u tom spotu sam minimalno igrala i smatrala sam da ja to znam. A kad smo došli kod Ljubiše gde imamo probe po ceo dan, onda sam shvatila da mnogo drugačijim očima gledam sve izvođače koji igraju i pevaju istovremeno – zaključila je ona.

Reditelj je ispričao koje glumice ćemo ponovo gledati u predstavi.

– Jasno je da mi ne igramo kao konvencionalno pozorište, mi igramo ideje raznih likova, pojavljuju se isti glumci prikazujući razne ideje, pojave i likove. Biće to zanimljivo, dopašće se publici. To je izmešan ansambl. Ima novih, koji su prvi put u predstavi, a ima i onih koji su iz ansambla od pre 33 godine kada smo prvi put igrali u Sava centru, ponovo sa nama, kao što su Rada Đuričin, Dara Đokić, Tanja Bošković, jedan broj glumaca koji su nekada bili, neki igraju istu ulogu, kao na primer Rada Đuričin čija uloga je vodeća. Ona otvara predstavu kao gospođa pukovnika Mišića. Mionina mama i Rada su pre 33 godine otvarale predstavu. Rada na početku igra gospođu pukovnika Mišića, da bi na kraju igrala pukovnika Mišića. Rada igra te dve uloge – rekao je on, a zatim je Miona dodala:

– Ja igram Bogdana Žerajića, istorijsku ličnost koju je nekada igrala Dara Džokić. Ono što je nama glumcima i pevačicama jako privlačno su upravo te dvostruke uloge gde se prepliću istorijsko i imaginarno. Čitava predstava se zasniva na istorijskim činjenicama. Drago mi je što igram u jednoj ovakvoj predstavi u formi mjuzikla. Ovo je nešto što je specifično, originalno, po tekstu Puriše Đorđevića i Ljubiše Ristića koji se bavi konkretnom temom, ne postoji nikakva referenca. Ja sam između ostalog i zbog toga srećna što učestvujem​​ – istakla je ona.

Pitali smo reditelja o medijskoj hajci prethodnih dana zbog uloge pevačice Nataše Bekvalac u ovoj predstavi koja igra lik Drage Mašin.

Nataša Bekvalac igra kontroverznu Dragu Mašin koja je u isto vreme tragična. Hvala svima koji su pokrenuli kontroverzu oko njene uloge, ona je talentovana žena, doprinosi tome da predstava bude zanimljiva. A ta medijska halabuka je sasvim u redu, to je deo našeg posla, hvala svima koji u tome pomažu – završio je Ristić.

NAPOMENA: Zabranjeno je preuzimanje teksta ili dela teksta kao i fotografija bez prethodnog navođenja izvora.

HappyTv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter