Izvor:
29.06.2016 u 18:19
0

TENISKA BAJKA: Kako je turnir u VIMBLDONU promenio život jednog PROPALOG SPORTISTE! (VIDEO)

Britanskom teniseru stanje na listi nepopravljivo tone, na stolu mu je ponuda da postane teniski teren i da se oprosti od aktivne igre. Međutim, iznenada upoznaje devojku koja mu daje nezamislivu snagu da nastavi dalje, te osvaja najveći grend slem na svetu.

Doduše ovo je scenario filma "Vimbldon" sa Polom Betanijem i Kristen Danst u glavnim ulogama, ali neodoljivo podseća na priču Markusa Vilisa. Britanski teniser je 772. igrač na svetu, koji je želeo da se oprosti od tenisa i preseli se u Ameriku, gde bi radio kao trener, ali onda se sve promenilo.

Vilis je zbog loših rezultata i hroničnog nedostatka novca krenuo u potragu za vizom kako bi se preselio u Filadelfiju, ali onda je upoznao devojku koja mu je okrenula život na glavačke.

Upoznao sam curu i rekao joj da odlazim u Ameriku. Ona mi je bukvalno rekla da sam idiot i da ne smem odustati. Sada sam joj beskrajno zahvalan – rekao je Vilis. Ono što je sledeće uradio se graniči sa holivudskim filmom.

Vilis je kao poslednji iznad liste upao u pretkvalifikacijeza Vimbldon. Dobio je sva tri meča i završio u kvalifikacijama, gde je u prvom kolu uspeo da preokrene loš rezultat od 99. igrača sveta Jučija Sugite. Igrač koji je do sada u sezoni od nagradnih fondova zaradio samo 292 dolara, nastavio je sa pobedama protiv Rubijeva i Medvedeva, a u ponedaljak je u prvom kolu šokirao Litvanca Berankisa.

– Vilis je jedna od najboljih stvari koja se u novije vreme dogodila tenisu – rekao je Rodžer.

Pre nego što izađe na teren, Vilis će se odjaviti iz hotela. On to uvek radi, jer nikada ne zna koliko će se dugo zadržati na turniru, pa da ne bi zadržavao sobu. Mladi Britanac je rekao i kako mu je idol Goran Ivanišević, koji je napravio sličan podvig 2001. godine.

Goran Ivanišević je moj heroj. U ponedjeljak je došao da mi čestita na pobedi. Bio sam izvan sebe. Kada je 2001. sa pozivnicom osvojio Vimbldon, bio sam u školi, a mama mi nije htela reći ko je pobedio. Kod kuće sam morao gledati celi snimak i sećam se da u petom setu nisam mogao odvojiti oči od ekrana. Bio sam s Goranom svaki korak – rekao je on.

Pogledajte:

Izvor:Jutarnji
Foto: You Tube Printscreen/Wimbledon

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter