Izvor:
12.09.2019 u 09:49
0

DOMAĆA DRAMA „PIJAVICE“: Od 19. septembra u bioskopima! (VIDEO)

Od reditelja čuvenih filmskih naslova "Vizantijsko plavo", "Bumerang" i "Diši duboko" Dragana Marinkovića 19. septembra u bioskope stiže domaća drama "Pijavice", o večnoj temi neuništivosti špijunaže i njenom opstanku svuda i za sva vremena.

Uvek motivisan književnim delima i istaknutim piscima reditelj i scenarista Dragan Marinković i ovaj put se okreće literaturi kao osnovi za snimanje dobre drame.

Zajedno sa scenaristom Dušanom Spasojevićem, podstaknut istoimenim romanom Davida Albaharija, koji je i koscenarista na filmu, Marinković snima ostvarenje prateći temu koja opravdava floskulu "jednom agent – uvek agent".

Film "Pijavice", premijerno prikazan na ovogodišnjem FEST-u, posebno je privukao pažnju američke javnosti koja je na nekim od svojih festivala film i nagradila.

Na 19. Beverli hils filmskom festivalu desetočlani specijalni žiri film "Pijavice" proglasio je za najbolji igrani film.

Na 52. Hjustonskom međunarodnom filmskom festivalu film je dobio "Platinum Remi Award" za film i "Gold Remi Award" za kameru.

Trejler za film možete pogledati u videu ispod:

Izvor: B92
Foto: Youtube/ Kulturni centar/ Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter