Izvor:
07.02.2019 u 14:05
0

POGLEDAJTE NOVITETE NA DOMAĆOJ SCENI: Očekuje vas fantastična glumačka ekipa!

U bioskopu "Takvud" danas je premijerno prikazan spot pesme "Prazni snovi" za debitanski dugometražni film Nikole Petrovića "Psi umiru sami", a u izvođenju Nevene Božović.

U filmu "Psi umiru sami", koji će premijerno biti prikazan 27. februara u Kombank dvorani u Beogradu u okviru takmičarskog programa "Srpski film" 47. Festa, uloge tumače debitanti Srđan Petrović i Mina Obradović, kao i Dragan Vujić Vujke, Draginja Mileusnić, Miloš Timotijević, Srđan Todorović, Nikola Šurbanović i Andrej Šepetkovski.

Muzički producent Petar Vagner rekao je da je film "vrlo atmosferičan" i da je nastojao da pesma isprati priču i estetiku reditelja, a zajedno su došli na ideju da Nevena Božović otpeva pesmu, uvereni da će ona "najbolje ispratiti estetiku i filma i pesme".

Božovićeva je rekla da je pristala da bude deo ekipe filma i pre nego što je dobila pesmu.

– Dramska i muzička umetnost su jedno. Do sada sam pevala samo ođavne špice i nadam se da sam sada uspela da uđem u atmosferu filma. Ovo ne odstupa mnogo od onoga što ja inače radim i drago mi je da učestvujem u ovom filmu – rekla je Božović evana promociji spota.

Naturščik Srđan Petrović glumi Viktora, bivšeg programera koji napušta haotični život prestonice i vraća se u porodičnu kuću na Tari zajedno sa svojim psom Aresom, a neplanirano im se pridružuje distancirana i tajnovita Milica, koja je privremeno došla da istražuje ekološke probleme Tare.

Viktor zatim saznaje da je šef firme, za koju je godinama radio u Beogradu, ubijen, a inspektor Goran Mirković pokušava da reši ubistvo kao poslednji slučaj u svojoj karijeri.

Želeo sam da likove stavim u neku trilersku, misterioznu atmosferu i da ih izazovem na način na koji bih ja potencijalno voleo da budem izazvan da bih još napredovao kao čovek – objasnio je reditelj Petrović u izjavi Tanjugu.

Primetio je da se u Srbiji retko snimaju žanrovski filmovi i dodao da je želeo "film s dubinom", ali koji bi bio interesantan široj publici koja voli nešto što nije drama, ratni film ili komedija koji se najčešće prave u Srbiji.

Petrović je i direktor fotografije i naglašava da ih skroman budžet nije sprečio da naprave film "koji izgleda skupo i atmosferično".

Imao sam dovoljno vremena da sam pravim atmosferu vizuelno, ali i likovima i pričom i dobrim izborom glumaca – objasnio je reditelj.

Da glavnu ulogu dodeli naturščiku odlučio se, kako je rekao, jer oni imaju jaku emociju koja nije kontrolisana školom.

Nemaju tehniku, ali imaju neverovatnu emociju koju možda neki školovani glumci nemaju, uz dužno poštovanje svim školovanim glumcima – rekao je Petrović.

O naslovu kaže da je pas metafora za čoveka koji na kraju nekako uvek ostaje sam, šta god da se desi, u emotivnom i svakom drugom smislu.

Izvor: Tanjug
Foto: Athiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter