Izvor:
19.02.2019 u 08:05
0

ZAGRLITE NEKOGA I GLEDAJTE KAKO BRIGE NESTAJU: Zagrljaji imaju teraputsko dejstvo!

Naučnici smatraju da grljenje u trajanju od najmanje 20 sekundi ima terapeutsko dejstvo i čini nas srećnijim

Zagrljaj drage i bliske osobe svakom prija, a veoma povoljno utiče i na zdravlje. Naučnici smatraju da grljenje u trajanju od najmanje 20 sekundi ima terapeutsko dejstvo i čini nas srećnijim.

Zagrljaj smanjuje osećaj usamljenosti, posebno u eri društvenih mreža kada su se ljudi fizički udaljili jedni od drugih. Nečiji snažan zagrljaj može da smanji osećaj bola, pomaže kod stresa i depresije ali i opušta.

Možda zvuči neverovatno, ali zagrljaj čuva i srce. Istraživanja su pokazala da se prilikom grljenja drastično smanjuje nivo kortizola, hormona stresa koji dovodi do povećanja krvnog pritiska i rizika od srčanih oboljenja.

I na kraju, zagrljaj je najbolji odgovor na sve. Umesto hiljadu reči, on će vam omogućiti da iskažete emocije prema dragoj osobi.

Glossy
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter