Izvor:
24.07.2017 u 13:16
0

U službi zdravlja i lepote:9 NAČINA UPOTREBE AKTIVNOG UGLJA!

Aktivni ugalj je korišćen u medicinskre svrhe vekovima unazad, i može biti ekstremno koristan ne samo za vašu kožu, već i za kosu ali i celokupno zdravstveno stanje. Donosimo vam 9 načina na koje možete upotrebiti ugalj kako biste poboljšali vaše zdravlje i izgled.

  • Beljenje zuba

Možda se čini pomalo nerealno da ovako tamna supstanca pruža efekte izbeljivanja zuba, ali da, ovo je jedno od njegovih najpoznatijih svojstava. Kupite tablete ili kapsule aktivnog uglja u apoteci, i napravite svoju pastu za belji osmeh. Jednostavno istresite sadržaj jedne do dve kapsule sa dovoljno vode da napravite pastu, i dobijenom smesom operite zube. Nakon tri minuta pranja, dobro isperite usta, i zatim operite zube normalnom pastom.

  • Piling

Ugalj čisti vašu kožu, ukoliko vam je potreban temeljni detoks. Njegova hrapava tekstura predstavlja odličan piling, pritom izvlači višak ulja iz kože i dubinski čisti pore. Ugalj se i u ovom slučaju meša sa vodom, a dobijena pasta se koristi kako za lice, tako i za telo.

  • Sapun

Ukoliko želite da ovu blagotvornu supstancu imate na dohvat ruke svakoga dana, možete napraviti i domaći sapun.

  • Šampon

Dodavanjem malo aktivnog uglja u šampon može učiniti čuda za vašu kosu! Crni prah pomoći će izvlačenju nečistoće koja se nalazi na skalpu. Dodajte jednu kašičicu aktivnog uglja vašem šamponu i primetićete rezultate već nakon prvog pranja.

  • Maska za lice

Nemojte da vas ovo zabrine, jer upotreba uglja kao maske za lice nije ni nalik bolnim peel-off maskama koje su napravljene kako bi otčepile pore na nimalo bezbolan način, koji može dodatno razdražiti osetljivu kožu. Maska sa aktivnim ugljem koju možete napraviti sami, ima jednaka svojstva i to bez rizika oštećenja kože.

Ukoliko želite masku koja će vam pomoći u čišćenju pora, ali i pružiti vašoj koži blistav izgled, pomešajte dve kašičice gline u prahu sa pola kašičice aktivnog uglja, jednom kašičicom jabukovog sirćeta i kašičicom vode.

  • Uklanjanje mitisera

Do sada ste već i sami shvatili koliko moćna upijajuća svojstva poseduje aktivni ugalj, zato nije ni čudo što je ovaj magičan sastojak savršen u uklanjanju mitisera. Za masku protiv mitisera koristite iste sastojke i mere kao za prethodno pomenutu masku za lice, ali dodajte vrlo malo, ili nimalo vode. Rezultatima će trebati vremena, a ukoliko niste strpljivi, možete kupiti neke kozmetičke preparate sa aktivnim ugljem koje će brže odraditi trik.

  • Filtriranje vode

Detoks na maksimum! Dodajte par štapića aktivnog uglja u vašu flašicu vode. Aktivni ugalj pročišćava vodu tako što upija toksine i nečistoće.

  • Lek protiv mamurluka

Da, dobro ste pročitali, mnogi ljudi se kunu u učinke aktivnog uglja kada je lečenje mamurluka u pitanju. Iako glavobolja neče tako brzo proći, jedna kapsula uglja će pročistiti vaš digestivni trakt, izvlačeći toksine iz tela, pružajući veliko olakšanje onima koji loše podnose mamurluk.

  • Kao zdrava užina

Smesi vaših omiljenih kolača, ili domaćem sladoledu, možete dodati aktivni ugalj u prahu, koji će isčistiti vaš organizam spolja i iznutra.

izvor/stiklaipatika

foto/instagram

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter