Izvor:
28.03.2017 u 02:50
0

„Gardijan“: Britanci, pravac na odmor u Srbiju!

Britanski "Gardijan" u svojoj rubrici posvećenoj putovanjima pisao je o potencijalnim destinacijama za odmor koje bi Britanci mogli da posete nakon što njihova zemlja i zvanično izađe iz EU. Na spisku "obaveznih zemalja" našla se i Srbija.

Srbija se nalazi pod stavkom 10, a poznati britanski list je, uz fascinantnu fotografiju sa Tare, naveo sledeće:

Dok se Hrvatska muči sa problemom prenatrpanosti turista u letnjim mesecima, pre svega u gradovima poput Splita i Dubrovnika, susedna Srbija ostaje neotkriveni dragulj Balkana. Za bicikliste i one koji vole da pešače, ovo je zemlja snova: prepuna predivnih sela sa prijateljski nastrojenim domaćinima, veoma zanimljive istorije, ali i dobre hrane i kulture. Očekujte epsko gostoprimstvo uz mnoštvo rakije. Ne propustite da obiđete Petrovaradin na Dunavu, gradove poput Niša i planinske parkove kao što su Fruška gora i Kopaonik – krov Srbije.

Na listi od 10 zemalja koje "Gardijan" navodi kao nezaobilazne turističke destinacije nalaze se i egzotične zemlje poput Nepala, Malezije, Kenije i Namibije, ali i naših komšija Bugarske i Albanije.

"Gardijan" nije jedini britanski list koji je pisao pohvalno o turističkom potencijalu Srbije. Pre nešto više od mesec dana sličan, ali dosta opširniji tekst objavljen je na britanskom "Telegrafu", koji ga je objavio u čast Dana državnosti Srbije.

Beograd ima reputaciju grada gde se tokom cele godine može uživati u bogatoj sceni koja nudi sve, od džeza do folka. U letnjim mesecima, noćni život seli se i na splavove – navodi se u tekstu.

Britancima se savetuje da posete Hram Svetog Save i Kuću cveća, jedu ćevape sa lukom i kajmakom, uživaju u pogledu sa Kalemegdana, ali i da vozom putuju do Bara, sedeći pored prozora.

Beograd možda nema onu tradicionalnu lepotu, njegovi obrisi su i dalje prošarani ožiljcima komunističke ere, kao i ruševinama bombardovanja od strane NATO-a, ali vidljivi izuzeci postoje. Zemun je obložen austrougarskim kućama, dok Skadarlija ima šarm Monmartra – navodi britanski Telegraf.

Happytv.rs
Foto:Vimeo Printscreen/Happiness Mode/Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter