Izvor:
26.02.2017 u 22:15
0

UPOZORENJE KOJE NE SMETE ZANEMARITI: Ako imate crvenu ili crnu posteljinu, odmah je promenite!

Ako nikad niste imali stenice u krevetu, smatrajte sebe srećnikom. Ta mala stvorenja postaju sve više otporna na insekticide i kao rezultat, uzrokuju mnogo više štete.

Ova studija je sprovedena na Univerzitetu na Floridi i Unijskom Koledžu u Linkolnu. Stenicu su stavili na sredinu Petrijeve šolje i dali su 10 minuta da izabere jedan od obojenih tkanina.

Par različitih varijacija testa je uzeto u obzir kao što je: testiranje buba koji žive u krevetu u različitim životnim dobima, različitim polovima, individualne bube protiv drugih buba, i nahranjene bube protiv gladnih buba.

Ako želite da spavate noću i ne želite da vas bube ujedu, najbolje je da izbegavate tamne boje, pogotovo crnu i crvenu. Eksperimenti su pokazali da bube koje žive u krevetu, izabraće utočište bazirano na boji prilikom kretanja u svetlu.

"Mislimo da stenice preferiraju crvenu boju zbog boje krvi i zbog toga što se sa time hrane”, rekla je doktora Korejn Meknil.

Još jedna studija časopisa Medicinska entomologija pokazuje da stenice preferiraju crni i crveni materijal. Ove bube uzrokuju nezgodne ujede tako što vam sisaju krv u toku noći. Privučene na toplotu tela i ugljen dioksid, oni grizu kožu i hrane se vašom krvlju.

kurir.rs
foto:arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter