Izvor:
29.09.2016 u 03:13
0

NIJE SAMO KATARINA ZAMRZNULA JAJNE ĆELIJE: Evo koje poznate DAME su se odlučile na ovaj korak!

Vest da je Katarina Radivojević zamrzla jajne ćelije, ali i da je javno govorila o tome, pokrenula je buru. Komentari su bili pozitivni, a kako je Katarina objasnila, to je učinila zbog toga što jednog dana želi da se ostvari kao majka. Ona je možda prva na ovim prostorima koja se odvažila na taj korak, ali zamrzavanje jajnih ćelija u svetu je nešto što se odavno praktikuje.

Definitivno je taj biološki sat koji ženama u poznim tridesetim otkucava bio presudan da donesem ovu odluku. Prvi put sam o tome razmišljala kada sam se doselila u Njujork, imala sam 30 godina i znala sam da je najbolji period za taj postupak između 25. i 30. godine. Ono što me je sprečilo da tada to uradim je hormonska terapija koja je morala da se radi, što ja nisam želela – ispričala je Radivojevićeva za magazin "Hello". Ona je objasnila i proces kroz koji je prošla.

Katarina je krenula stopama žena koje planiraju potomstvo. Tako je glumica Lusi Lu 2015. godine uz pomoć surogat majke dobila sina. Ona je pre nekoliko godina zamrzla jajne ćelije, a kako je ušla u petu deceniju, ipak se opredelila da njenog sina na svet donese surogat majka. Lusi ima 47 godina.

Glumica Sofija Vergara (44) je takođe zamrzla jajne ćelije na pragu svojih četrdesetih.

Moram da budem veoma oprezna. Lekari žele da mi izvade što više dobrih jajnih ćelija, a one moraju da budu savršene – otkrila je glumica koja se na ovaj potez odlučila nakon neuspešnog pokušaja da dobije dete uz pomoć surogat majke, dok je bila u vezi sa Nikom Loebom.

Naime, Sofija i Nik su, svojevremeno angažovali jednu od Vergarinih dobrih prijateljica, ali je sticajem nesrećnih okolnosti ona završila u bolnici zbog spontanog pobačaja. Glumica je danas u ljubavi sa Džoom Manganjelom, a kako i sa njim planira potomstvo, zadovoljna je što je pre nekoliko godina zamrzla jajne ćelije.

I glumica Anđelina Žoli je posle operacije odstranjivanja jajnika i materice, a koju je imala 2015. godine, zamrzla jajne ćelije. Ona je planirala proširenje porodice sa Bredom Pitom, sa kojim ima šestoro dece, od toga troje biološke. Kako trenutno vode bitku oko razvoda, Anđelina će se možda ostvariti kao majka sa nekim drugim.

Izvor: Blic
Foto: Twitter/HELLO/Tom + Lorenzo®/DolarToday

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter