Izvor:
18.03.2018 u 19:17
0

BORIS DŽONSON: Rusija nagomilala zalihe smrtonosnog nervnog agensa „novičok“!

Britanski ministar spoljnih poslova Boris Džonson izjavio je danas da je Rusija nagomilala zalihe smrtonosnog nervnog agensa "novičok" koji je korišćen za trovanje bivšeg ruskog dvostrukog agenta u Engleskoj i da Rusi istražuju kako se takvo oružje može upotrebiti za ubistva.

"Zapravo imamo dokaze iz proteklih 10 godina da Rusija ne samo što istražuje upotrebu nervnih agenasa u svrhe ubijanja, već takođe stvara i nagomilava zalihe ''novičoka''", rekao je Džonson za Bi-Bi-Si.

Britanija je ranije saopštila da je Rusija koristila nervni agens iz sovjetskog perioda pod nazivom "novičok" za napad na bivšeg špijuna Sergeja Skripalja i njegove kćerke Julije u prvoj poznatoj ofanzivnoj upotrebi takvog oružja na evropskom tlu od Drugog svetskog rata, dok Rusija poriče bilo kakvu umešanost, navodi Rojters.

U međuvremenu, portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je da najverovatniji izvor "novičoka" može biti sama Britanija, ili Češka, Slovačka i Švedska.

Zaharova je u tom kontekstu pomenula i SAD, ali je navela da je to "pod znakom pitanja".

Sergej i Julija Skripalj pronađeni su u besvesnom stanju na klupi ispred tržnog centra u engleskom gradu Solsberiju, 4. marta.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter