Izvor:
21.08.2019 u 15:48
0

PROCENA FRACUSKOG PREDSEDNIKA: Bregzit bez sporazuma?

Francuska veruje da je u ovom trenutku najverovatniji scenario izlazak Velike Britanije iz EU bez sporazuma, nakon što je britanski premijer Boris Džonson tražio da se ponovo pregovara i odustane od "bekstopa", odnosno od rešenja za granicu između Republke Irske i britanske pokrajine Severne Irske.

To je izjavi neimenovani zvaničnik iz kabineta francuskog predsednika Emanuela Makrona.

– Sve je izvesniji scenario bez sporazuma. Ako Ujedinjeno Kraljevstvo smatra da treba iskljuciti ''bekstop'', to je njihovo pravo, ali u tom slučaju ograničava se mogućnost za postizanje sporazuma- rekao je francuski zvaničnik.

Džonson je juče rekao da je "bekstop", odredbe po kojoj neće biti "tvrde" granice između Republike Irske i Severne Irske, nedemokratski.

Britanski premijer će danas u Berlinu o Bregzitu razgovarati sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, a sutra u Parizu s Makronom.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/ecoeurope

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter