Izvor:
20.04.2019 u 16:30
0

SUKOBI U LIBIJI SE ZAOŠTRILI: Broj žrtava porastao na 220!

U prethodna dva dana u sukobima u Libiji život je izgubilo najmanje 15 osoba, što je ukupan broj žrtava povećalo na 220, uključujući i civile, prenosi Svetska zdravstvena agencija (WHO).

WHO je sinoć kasno uveče prenela da je 1066 osoba ranjeno od kad je samoproklamovana Libijska nacionalna armija (LNA) 5. aprila krenula u ofanzivu na Tripoli.

LNA, koju predvodi Kalifa Haftar, bori se protiv rivalskih milicija povezanih sa slabom vladom u prestonici koju podržavaju UN.

Sukobi prete da ponovo pokrenu građanski rat koji bi mogao biti u rangu sa onim iz 2011. u koje je srušen i zatim ubijen predsednik Moamer Gadafi. Libija je podeljena između rivalskih vlada na istoku i zapadu.

Bela kuća je ranije saopštila da je američki predsednik Donald Tramp razgovarao u ponedeljak telefonom sa libijskim vojnim komandantom Kalifom Haftarom o tekućim antiterorističkim naporima i potrebi da se u Libiji dođe do mira i stabilnosti.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter